Årets viktigste byggkonferanse: PassivhusNorden 2012 - Fra lavenergi til plusshus

 
Årets viktigste byggkonferanse:
PassivhusNorden 2012 - Fra lavenergi til plusshusBildet: Fiona Hall er ansvarlig for EU-Parlamentets rapport “The European Action Plan on Energy Efficiency”. Hall kommer til PassivhusNorden 2012
21.06.12: Det er andre gang konferansen arrangeres i Norge og det er ventet 500 deltakere fra hele Norden. Årets konferanse avholdes 22. ? 23. oktober i Trondheim og er et samarbeid mellom NTNU, Sintef Byggforsk, Direktoratet for byggkvalitet, Husbanken, Enova og Lavenergiprogrammet.

21.06.12: Det er andre gang konferansen arrangeres i Norge og det er ventet 500 deltakere fra hele Norden. Årets konferanse avholdes 22. – 23. oktober i Trondheim og er et samarbeid mellom NTNU, Sintef Byggforsk, Direktoratet for byggkvalitet, Husbanke...

+ Read more

21.06.12: Det er andre gang konferansen arrangeres i Norge og det er ventet 500 deltakere fra hele Norden. Årets konferanse avholdes 22. – 23. oktober i Trondheim og er et samarbeid mellom NTNU, Sintef Byggforsk, Direktoratet for byggkvalitet, Husbanken, Enova og Lavenergiprogrammet.
Målgruppe for konferansen er forskere, byggenæringen og myndigheter for å finne ut hva som er "State of the art" innenfor energi- og miljøvennlig bygging.  Det ønskes velkommen til to dager med presentasjon av ambisiøse prosjekter og forbilder innen energi- og mijøvennlig byggeri, workshop, befaringer, delseminarer og utstilling. 

Den nylig fremlagte stortingsmeldingen om bygningspolitikk gjør temaene for konferansen enda mer aktuelle. 
- Både mengde og kvalitet på innsendte bidrag lover godt for konferansen, sier Inger Andresen, professor ved NTNU og leder av Scientific Committee for PHN-12.

Detaljert program for befaring og konferanse blir lagt ut på passivhusnorden.no så snart dette er klart.  Konferansen arrangeres på det nye Clarion Hotel og Congres i Trondheim. Konferansen er åpen for påmelding.

Stikkord for tema på konferansen er:

-           hva skal til for å oppnå markedsgjennombrudd for passivhus

-           inneklima og komfort i energieffektive bygg

-           nye design- og konstruksjonsløsninger

-           evaluering og måling av passivhus

-           områdeutvikling

-           ambisiøse rehabiliteringsprosjekter 

Konferansier er sivilingeniør, programleder og forfatter Ole Andre Sivertsen. 

EU-parlamentariker Fiona Hall vil holde åpningsforedraget om EUs vei mot målet om 20 prosent energieffektivisering og nær null-energi bygg innen 2020.  Fiona Hall er ansvarlig for EU-Parlamentets rapport “The European Action Plan on Energy Efficiency” og hun har også arbeidet aktivt med fornybardirektivet.

Søndag 21. Oktober er det også anledning til å delta på befaringer av passivhus yrkesbygg og passivhus boliger i Trondheimsområdet. Trondheim kommune har laget et eget kart med oversikt over lavenergiboliger og passivhus.

- Read less

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Ukens bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle