Disse er norgesmestre i grønt entreprenørskap

 
Disse er norgesmestre i grønt entreprenørskapVinnerlaget fra Vågsbygd (fra venstere: Frida Føreland , Jenny Leire, Maria Pham, , Unni Eline Melvoll, og Tonje Tveitdal
Gruppen Fremtidens bygd fra Vågsbygd videregående skole i Kristiansand er norgesmestre i grønt entreprenørskap.

I 24 timer har gruppen har jobbet med et oppdrag for Eramet Sauda. Elevene foreslår å utnytte varmeenergi og karbondioksid fra anlegget til lokal matproduksjon. Slik skal prosjektet også bidra til økt verdiskaping i Sauda-samfunnet. Laget representerte Vest-Agder i den landsdekkende finalen i Energi for framtiden.

– Dette har vært veldig engasjerende og lærerik. Oppgaven var vanskelig, men vi synes det var spennende å få en skikkelig utfordring. Dette var gøy!, sier Frida Føreland, talsperson for vinnergruppen. Nå kan de fem jentene dra hjem med tittelen Norgesmester i grønt entreprenørskap. Se intervju med vinnerne:

Gruppen fra Frederik II videregående skole i Fredrikstad kom på andreplass, mens gruppen fra Strinda videregående skole i Trondheim kom på tredjeplass.

Juryens begrunnelse
– Juryen er imponert over hvordan vinnergruppen har tenkt helhetlig. Ikke bare vil de løse et miljøproblem; de setter klima og miljø i en større sammenheng og gjør problemer til muligheter, sa Audhild Kvam, markedsdirektør i Enova SF, da hun delte ut den gjeve prisen.

Prosjektet Energi for framtiden er et samarbeid mellom Enova og Ungt Entreprenørskap. Finalistene som deltok i Trondheim hadde kvalifisert seg gjennom lokale konkurranser. På landsbasis har 4300 elever i videregående opplæring jobbet med energi og klimagassutslipp som tema denne høsten.

Oppdrag fra prosessindustrien
Det var ingen enkel utfordring elevene fikk å bryne seg på. Årets oppdrag var utarbeidet i samarbeid med Eramet Sauda, og elevene skulle komme med forslag til hvordan selskapet gjennom teknologi eller prosesser bedre kan utnytte spillvarme og CO2 fra FerroMangan-produksjonen. Se hele oppdragsbeskrivelsen her.

Lærer ved å gjøre
– Dette er et glimrende eksempel på hvordan næringslivet kan bidra inn i skolen. Elevene blir engasjerte når de får jobbe med reelle problemstillinger, og de får kunnskap om energi og klima som de ikke kan lese seg til i en bok. De lærer ved å gjøre - i stedet for å se og høre, sier Tor Kåpvik, fung. administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår