En viktig bagatell for færre vannskader

 
En viktig bagatell for færre vannskaderBildet: Det regulerbare JOTI R-sluket vil komme ut i det norske markedet i oktober måned. –Nå blir det mindre vannskader i norske våtrom, hevder administrerende direktør Jan Gøransson og salgssjef Søren Knudsen i Purus Joti. (Foto: Odd Borgestrand)
Det kan virke som en bagatell, men for rørleggere, murere og flisleggere kan det nye sluket Joti R være med å redusere de store vannskadene i Norge. Et regulerbart sluk med klemring i stål utgjør faktisk en stor forskjell.

I fjor utgjorde vannskadene i Norge hele fem milliarder kroner.
– Dette er et tall forsikringsbransjen, byggebransjen og VVS-bransjen ikke kan leve med, mener administrerende direktør i Purus Joti, Jan Gøransson.
Det er mer enn 10 år siden han satt i en faggruppe med representanter fra Sintef Byggforsk, slukprodusenter, membranprodusenter og Fagrådet for våtrom og diskuterte hvordan man kunne forbedre slukene og dermed redusere vannskadene på norske bad og våtrom.

En ny generasjon
– JOTI R også kalt «R-sluket» er først ut i den nye generasjonen av JOTI-sluk. Dette er et sluk beregnet på installasjon i bunnledning, støpt såle og plate på mark, forklarer salgssjef Søren Knudsen.
– Nå kan murere montere forskaling i rett høyde før støping, og rørleggeren kan justere ønsket høyde i tillegg til at det også kan vinkeljusteres om ønskelig. Med stål klemring oppnås stivere konstruksjon, som igjen fører til jevnere trykk rundt hele sluket. Tykkelsen på klemringen er tynnere, det vil si lavere setehøyde. Klemringssetet er nå 7 mm dypt, sammenlignet med eldre generasjoner av JOTI-sluk hvor samme avstand var 22 mm, forklarer Knudsen.

Mykere overgang
– Klemringen er et springende punkt i ethvert sluk, og det er den som sikrer om det skal være vannskadesikkert eller ikke, slår Jan Gøransson fast.
Ved å høydejustere og avvinkle blir sluket plant med gulvet og dermed oppnår vi en god samhørighet til membranen. Samtidig er setehøyden så lav at man ikke «stresser» slukmansjetten unødvendig og lager riss i membranen som igjen kan føre til vannskader, foredrar Gøransson.
– Fordelen med lavere setehøyde er at dette bidrar til en mykere overgang mellom klemring og membran/mansjett, legger Gøransson til. Han har fulgt prosessen med utvikling av sluk over flere år og er svært godt fornøyd med den nye generasjonen som kommer på det norske markedet i oktober.

Har et ansvar
– Vi har en betydelig markedsandel i Skandinavia og da er det også vår plikt å utvikle nye og bedre produkter innenfor vår nisje. Vi tror dette produktet skal bidra til at vi fortsatt skal være markedsleder og samtidig bidra til tryggere våtrom, sier Gøransson
En ekstra detalj med det nye sluket er at rørleggeren kan snu vannlåsen opp og ned for å blokkere sluket. Han kan da gjennomføre den viktige vanntesten ved å fylle vann i det «bassenget» som membranen danner, og la det stå i 24 timer. Og skulle du fortsatt være i tvil, står R’en for Regulerbar og kapasiteten er 0,8 liter i sekundet, som tilsvarer den europeiske standarden for sluk.
– Det handler om små detaljer som gir viktige fordeler sammenlignet med gårsdagens virkelighet, konkluderer Søren Knudsen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår