ESA godkjenner støtte til biokull

 
ESA godkjenner støtte til biokullKakefeiring i forbindelse med Enova-tilsagnet i fjor. F.v. Olav Brevik (Viken skog), Bjørn Knappskog (Arbaflame), Oskar Gärderman (Enova), Rolf Jarle Aaberg (Treklyngen) og Espen Lahnstein (Norges skogeierforbund). Arkivfoto.
EFTAs overvåkningsorgan ESA har godkjent at Arba Follum på Ringerike kan få 138 millioner kroner i Enova-støtte til et produksjonsprosjekt for biokull.

Arba Follum skal teste en ny og svært effektiv fremstilling av såkalte svarte pellets. Dette biokullet er et nytt produkt som delvis eller fullstendig kan erstatte fossilt kull uten at det trengs store tilpasninger i kraftverkene.

Den nye produksjonsteknologien har en årlig energibesparelse på 142,5 GWh.

– Dette prosjektet kan forbedre et allerede miljøvennlig alternativ til kull. ESA er positiv til målrettet støtte til innovasjon og grønn teknologi og har også tidligere godkjent statstilskudd til flere prøveprosjekter i Norge, sier president Sven Erik Svedman i ESA.

ESA har ingen innvendinger til den foreslåtte støtteordningen i lys av EØS-reglene, blant annet fordi den nye teknologien vil bli gjort tilgjengelig for andre aktører på markedsvilkår når den er ferdig utprøvd.

– ESA har hatt en grundig gjennomgang av saken, og vi er svært fornøyde med at de vurderer den på samme måte som vi har gjort. Vi får med dette prøvd ut en mer energieffektiv og klimavennlig produksjon av biokull og tar et nytt steg mot lavutslippssamfunnet, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår