Må løse vannproblematikken

 
Må løse vannproblematikkenIllustrasjonsbilde (Foto: Odd Borgestrand)
25.–28. august besøker en delegasjon fra Sør-Afrika norske bedrifter og anlegg som arbeider med vann, avløp og slambehandling.

Sørafrikanske bedrifter til Norge på jakt etter løsninger. Verdens vannforbruk ventes å øke med 50 prosent over de neste tiårene. Samtidig har mange steder i verden allerede store utfordringer med vanntilgang og behandling av kloakkslam. Sør-Afrika er et av landene som må ta grep nå. De ser mot Norge og norsk teknologi. 

25.–28. august besøker en delegasjon fra Sør-Afrika norske bedrifter og anlegg som arbeider med vann, avløp og slambehandling.
– Den kraftige veksten i Sør-Afrika betyr nye utfordringer: Landets ferskvannsressurser er under enormt press på grunn av befolkningsvekst, urbanisering og stigende levestandard. Ifølge University of South Africa vil Sør-Afrika oppleve alvorlig vannmangel allerede fra 2020 av, forteller Siw Heggedal Longvastøl, som leder Innovasjon Norges kontor i Sør-Afrika.

Norsk vannteknologibransje er i vekst, og flere enkeltbedrifter har gode løsninger som er langt fremme på verdensbasis. Det er et område med kraftig vekst og store fremtidige behov og muligheter.
– I Innovasjon Norge arbeider vi med å koble norske bedrifter opp mot internasjonale markeder. Delegasjonen som nå besøker Norge vil møte norske bedrifter for å diskutere sine utfordringer med vann- og slambehandling og for å se de norske bedriftenes løsninger i drift, sier Longvastøl.
– Vi vil arbeide for at denne dialogen både skal lede til konkrete forretningsmuligheter for norske bedrifter og til gode vann- og avløpsløsninger for Sør-Afrika.

Delegasjonen skal besøke det interkommunale avløpsselskapet HIAS på Hamar, Romerike biogassanlegg, Bekkelaget renseanlegg i Oslo, samt industriklyngen på Raufoss. Dette er anlegg som lager gjødsel og biogass av kloakkslam og matavfall, og dermed gjør et avfallsproblem om til nye ressurser.

Blant bedriftene som deltar er Alfa Laval, Aquateam Cowi, Biowater Technology, Cambi, Norconsult, Salsnes, Weber St. Gobain og Raufoss Water & Gas.

Om anleggene delegasjonen besøker:
● Det interkommunale avløpsselskapet HIAS – slambehandling. En fullskala termisk hydrolyseinstallasjon fra Cambi gjør kloakkslam om til gjødsel.
● Romerike Biogassanlegg, med løsninger fra Cambi, gjør årlig 50 000 tonn matavfall om til gass og til gjødsel som dekker årsbehovet til et hundretalls gårder.

● Bekkelaget renseanlegg, bygget av svenske Purac, gjenvinner nitrogen og fosfor fra kloakkslam.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår