Nytt kurs fra VVS-foreningen

 
Nytt kurs fra VVS-foreningen
Gratis digitalt seminar, torsdag 7. desember: Tekniske løsninger i passivhus og nullutslippshus.

VVS-foreningen arrangerer jevnlig medlemsmøter gratis for sine medlemmer som også streames live, eller kan sees på opptak i etterkant. I en prøveperiode er disse nå helt gratis og åpent for alle å følge digitalt. Den 7. desember er det tekniske løsninger i passivhus og nullutslippshus som står på agendaen. Foredragsholder er Per Jørgensen fra Asplan Viak og Arnkell J. Petersen fra Erichsen & Horgen.

Foredragsholdere & tema:
Per F. Jørgensen er seniorrådgiver i Energi og Miljø i Asplan Viak, og har vært involvert i et av de mest omtalte nullutslippsbyggene til Statsbygg, nemlig Campus Evenstad på Høgskolen Innlandet. Per vil gjennomgå utviklingsprosessen og de tekniske løsningene valgt på dette ambisjonsprosjektet.

Bygget er konstruert ved utstrakt bruk av massivtre, anvender hybrid ventilasjon og ble det første nullutslippsbygget som oppnådde ZEB-COM nivå i Norge. Ved hjelp av en kogenereringsenhet (CHP) dekkes store deler av varmebehovet, samtidig som elektrisitet blir levert til campusbyggene. Avslutningsvis vil Per meddele sine generelle tanker om forenklinger for fremtidens ventilasjonsanlegg og tekniske løsninger.

Arnkell J. Petersen er seksjonsleder for inneklima og energi i Erichsen & Horgen, og har vært involvert i flere foregangsprosjekter de senere årene. Vi nevner blant annet etter hvert mye omtalte prosjekter som Kilden barnehage, Horten og Tvedestrand Videregående Skole, Gullhaug Torg.

I disse byggene har det vært fokus på høye BREEAM-ambisjoner, positive energiregnskap og gode kombinasjoner av kjente tekniske løsninger uten «hokus pokus». Arnkell vil diskutere tekniske løsninger som er særlig velegnet for prosjekter med slike ambisjoner, og samtidig gi sin vurdering av løsningene på Campus Evenstad.

Meld deg på her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle