Produkter tåler ikke norske forhold

 
Produkter tåler ikke norske forholdBildet: Høyt vanntrykk er en av årsakene til at det går galt på mange norske toaletter og baderom, mener NRL.
30.10.09:Vann på avveie er et stort problem i Norge og fører til at både huseiere og forsikringsbransjen fortviler. Mye skyldes dårlig håndverk, men dessverre er det også mange VVS-produkter på markedet som ikke tåler særnorske forhold.
30.10.09:Vann på avveie er et stort problem i Norge og fører til at både huseiere og forsikringsbransjen fortviler. Mye skyldes dårlig håndverk, men dessverre er det også mange VVS-produkter på markedet som ikke tåler særnorske forhold.
NRL har på vegne av bransjen startet flere prosjekter for å bedre kvaliteten på VVS-arbeid som gjøres i norske hjem og foreningen samarbeider med norske myndigheter for å utvikle tekniske spesifikasjoner. Arbeidet støttes av forsikringsbransjen. For med 70.000 vannskader i året – eller en vannskade vært tiende minutt, er det åpenbart at noe må gjøres, sier NRL i en pressemelding med teknisk direktør Ole Larmerud som kontaktperson. 

Tre viktige forhold
Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL) trekker frem tre forhold som gjør kravet til VVS-produkter som skal brukes i norske hjem spesielle. 

Høyt vanntrykk.
Vanntrykket i Norge er noe høyere enn i Europa for øvrig. Det skyldes at vi har en helt annen topografi. Blant annet i Oslo setter vannverket inn reduksjonsventiler for å redusere trykket og på den måten spare både rør og utstyr.

Spesiell vannkvalitet.
I Norge har vi både spesielt surt og bløtt vann som fører til brudd på rør og produkter. Dette stiller store krav til materialkvalitet og er en utfordring for bransjen, som jobber på spreng for å forstå hvorfor man i Norge blant annet opplever et uvanlig stort antall brudd på messingprodukter.  

Installasjonspraksis.
Man trenger ikke reise lenger enn til Sverige for å oppleve en annen byggekultur. Både der og ellers i Europa er det vanlig med utenpåliggende rør, og ikke skjult i vegg som i Norge. Penere, vil mange si om den norske praksisen, men den fører utvilsomt til større skade når lekkasje først oppstår. 

Når en internasjonal godkjenning ikke alltid er nok, blir det vanskelig for forbrukere flest å orientere seg. Derfor råder NRL folk til å kjøpe produkter gjennom fagfolk som har faste grossistforbindelser. 

- Bruker du en rørlegger som har fast grossistforbinding skal du være sikker på at du får produkter som er godkjent for norske forhold, sier teknisk direktør Ole Larmerud i NRL. Han mener det er vanskelig for en vanlig forbruker å vurdere om et produkt holder mål, men påker samtidig at det hjelper lite med gode produkter om håndverket ikke holder tilsvarende standard.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår