Rent vann til Burundi

 
Rent vann til Burundi
Poul Due Jensens Fond og norske Kirkens Nødhjelp inngår partnerskap for å skaffe rent vann til det nordlige Burundi. Ødeleggelsene fra den årelange borgerkrigen som pågikk til 2003, påvirker fremdeles befolkningen.

Et utfordrende vannprosjekt markerer begynnelsen på et nytt partnerskap mellom Poul Due Jensens Fond og Kirkens Nødhjelp (Norwegian Chruch Aid). Fondet, hvor Grundfos er hovedeier, har donert 1,3 millioner kr. for å sikre rent drikkevann til Marembo Health Centre og to nærliggende landsbyer i det nordlige Burundi, på grensen til Rwanda.

- Vi er stolte av å kunne støtte Kirkens Nødhjelps arbeid med å hjelpe noen av verdens mest utsatte mennesker. Kirkens Nødhjelp har lang og solid erfaring innen rent drikkevann, samt teknisk ekspertise innenfor vann, hygiene og sanitet, sier fondsdirektør Christian Hartvig i Poul Due Jensen Fond.

Fondet er svært glad for å ha Kirkens Nødhjelp som en av sine strategiske partnere, da Kirkens Nødhjelp som kjent er en global aktør innenfor vann, hygiene og sanitet. Fondet har satt seg som mål å bidra til å nå FN’s verdensmål nr. 6 om tilgang til rent vann for alle. Partnerskap med utviklingsorganisasjoner som Kirkens Nødhjelp er derfor en viktig brikke i puslespillet.

Borgerkrigen la infrastrukturen i ruiner
Burundis vannforsyning og sanitære infrastruktur ble fullstendig utslettet under den ti år lange borgerkrigen som pågikk frem til 2003.

- Først og fremst vil vi sikre rent vann til Marembo Health Centre og til innbyggerne i de to nærliggende landsbyene, Bunyari og Sigu ved Cohoha-sjøen i det nordlige Burundi. Vi bygger dessuten avfallssystem og latriner ved helsesenteret, forklarer Thomas Eng, landsrepresentant for Burundi hos Kirkens Nødhjelp.

Marembo Health Centre ligger i Kirundo-provinsen i det nordlige Burundi, et område hvor kun ganske få internasjonale NGO’ er (Non-governmental organizations) er tilstede. Helsesenteret har ca. 215 pasienter hver dag, det vil si at opp mot 35.000 barn og voksne vil få tilgang til rent vann i løpet av et år. I tillegg vil i underkant av 1600 beboere i landsbyene Bunyari og Sigu få bæredyktig tilgang til rent og sikkert drikkevann.

Bæredyktig og utfordrende prosjekt
Prosjektet etablerer tre soldrevne pumpesystemer på tre forskjellige lokasjoner. Kirkens Nødhjelp er ansvarlig for at det etableres lokale vannkommitteer som skal stå for bærekraftig drift og vedlikehold av vannsystemene og for å fremme folkehelse og hygiene.

- Vi skal sikre at landsbyene og medarbeiderne på Marembo Health Centre alle tar eierskap for vannsystemene deres. Dessuten skal utvalgte personer hvert sted læres opp til å styre og vedlikeholde vannforsyningen og de ulike sanitære løsningene, sier Thomas Eng.

Kirkens Nødhjelp regner med at 231 voksne og barn inklusive ansatte på senteret, pasienter og besøkende, skal læres opp ekstra grundig i hygiene og folkehelse, slik at de kan bidra til å reduseres risiko og skape større forståelse for almen folkehelse i lokalsamfunnet.

Partnerskap skal sikre effektive løsninger
Kirkens Nødhjelp er en av de få internationale NGO’er, som jobber i Burundi. Det er en stor utfordring å sikre vann til det brede lokalsamfunn i området, men med partnerskapet betyr det at fondet og Grundfos vil kunne hjelpe Kirkens Nødhjelp med å optimere den tekniske løsningen og sikre den langsiktige bærekraften.

- Fondet og Grundfos kan hjelpe oss med å ta de riktige beslutningene når vi skal designe vannsystemet, og med opplæring i drift og vedlikehold etter installasjonen av det soldrevne pumpesystemet, det er svært verdifullt for oss, konkluderer Thomas Eng.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår