100 år med kjærlighet til rørleggerfaget!

 
100 år med kjærlighet til rørleggerfaget!Anton Torgersen i god drøs med to kunder i Rørlegger Torgersens verksted og butikk i Langgata i Sandnes. Nå holder bedriften til i Strandgaten og drives av Anton sitt barnebarn, Arne Torgersen.
Denne uken fyller Rørlegger Torgersen i Sandnes 100 år. Dermed kan en av Norges eldste rørleggerbedrifter feire seg selv og en innholdsrik historie som følger den teknologiske utviklingen – og framveksten av byen Sandnes. 

Det var Engval Marcelius Torgersen som i 1915 startet Sandnes sitt første rørleggerverksted. Bare få år før, i 1860 hadde det lille stedet innerst i Gandsfjorden blitt by, eller ladested som det het. Befolkningen i Sandnes økte stadig. Under folketellingen i Sandnes i 1900 hadde byen 2644 innbyggere. 

Fjerde generasjon
I dag er det Arne Garman Torgersen som driver firmaet. Han overtok ledelsen i 1997. I dag holder de til i Strandgaten 11 på kaien i Sandnes. Firmaet er med i den landsdekkende rørleggerkjeden Varme & Bad. Sammen med 200 bedrifter dekker de et vidt spekter av både kunder og oppdrag. Totalt har firmaet 17 ansatte, hvorav to er lærlinger. En av lærlingene er femte generasjon – Anlaug Torgersen. Hun vil få svennebrevet sitt i 2016. Så tradisjonen holdes i hevd. 

Fremtidens krav
Nye miljøkrav og ønske om energisparing gjør at nye og bedre produkter tvinger seg fram. Solfanger, fjern-og nærvarme, bio-kjeler, varmepumper og biogass er ord mange har hørt. IT vil bli vanligere, også i VVS bransjen. Komponenter skal «snakke» sammen. Dette er en framtid og en utvikling som Rørlegger Torgersen i dag, 100 år etter starten, er med på. 

(Mange takk til Jack Rostøl for historisk informasjon)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår