100 nye Godkjente våtromsbedrifter

 
100 nye Godkjente våtromsbedrifterI dag er det rundt 1100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende.
Fagrådet for våtrom er i vinden: Hittil i år er det kommet over 100 nye Godkjente våtromsbedrifter.

Tekst: Rune Midtskogen

– Vi mottar henvendelser fra alle yrkesgrupper. I den senere tid er det mange tømrere som har tatt kontakt og søkt om å bli Godkjent våtromsbedrift. Tømreren ser behovet for å ta opp kampen med rørleggeren. Samtidig er vi glade for at mange ser på Godkjent våtromsbedrift som et kvalitetsstempel, sier daglig leder i FFV, Cato Karlsen.

I dag er det rundt 1100 Godkjente våtromsbedrifter, og antallet er stigende. Bare så langt i år har det kommet over 100 nye. Da Cato begynte hos Fagrådet for sju år siden var antallet i underkant av 800.

– Vi registrerer at forbrukeren er mer bevisst i valget av håndverker, og at kompetanse er mer etterspurt enn tidligere. Vi mottar mange henvendelser fra forbrukere som sjekker bedriftenes kompetanse. Det er gledelig. Mange av de Godkjente våtromsbedriftene er veldig bevisste på oppgavene de påtar seg. Og heldigvis; de aller fleste ønsker å levere skikkelig jobb første gangen, sier Karlsen.

For at en bedrift skal kunne søke om å bli Godkjent våtromsbedrift, må bedriften benytte faglig leder og sertifiserte fagarbeidere for våtrom i henhold til Byggebransjens våtromsnorm. Faglig leder må ha gjennomført minimum Grunnmodul og modul B eller C i Byggebransjens våtromsnorm.

De fleste søknader kommer som følge av at markedet etterspør kompetansen. Andre kommer som følge av at bedriften ser eget behov for å få riktig kompetanse. Kurset består av 15 timer undervisning, inklusiv prosjektoppgave. Kurset avsluttes med en eksamen.

– Mange går B-kurs (faglig lederkurs) for å bli Godkjent våtromsbedrift. Det er stor bevissthet og pågang for å gjennomføre B-kurs, og markedet etterspør kompetansen. Systemet rundt Våtromsnormen gir en reell kompetanseheving for de fleste. Bedrifter blir gjennom B-kurset bevisst på alle oppgaver som berøres gjennom et våtromprosjekt, sier Cato Karlsen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle