27 millioners kontrakt for Caverion

 
27 millioners kontrakt for CaverionIll. foto: BRG Entreprenør/Filter Arkitekter
Caverion signerte en avtale med BRG Entreprenør verdt 27 millioner for å levere varme og sanitær, ventilasjon og klimaanlegg, kjøling, elektro, sikkerhet og automasjon for nye Arendal politistasjon som skal bli passivhus.
Caverion skal også levere tjenestene Design & Engineering, prosjektgjennomføring og prosjektledelse.
 
Politiets nye lokaler på 5700 kvadratmeter blir skreddersydd for deres behov. Bygget vil inneholde blant annet publikumsekspedisjon, arrestavdeling, skytebane, treningsrom, møterom, kontorer og garderober. Det blir også etablert parkering for politiets tjenestebiler og for publikum.
 
Caverion er underleverandør for BRG Entreprenør, som er engasjert av byggherren Statsbygg. Prosjektleder hos Statsbygg, Arnold Pedersen, forteller at de har skjerpet sitt miljøfokus de siste årene. I dag prosjekteres en tredel av nybyggene med passivhus-standard eller bedre.
 
– I tillegg til å reise et miljøvennlig bygg, legger vi også vekt på å redusere bilbruken mest mulig, blant annet ved å etablere tilstrekkelig med sykkelparkeringsplasser for de ansatte, sier Pedersen.
 
Passivhus har et energibehov som er ca. en fjerdedel av normen for tradisjonelle bygg. Energibehovet reduseres gjennom passive tiltak som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet, gode vinduer, og varmegjenvinning.
 
Caverion sikrer energieffektivisering
Avdelingsleder i Caverion avdeling Prosjekt Sør, Mikal Klungland, forteller at for å bidra til energieffektivisering av Arendal politistasjon, skal Caverion levere varmepumper med vannbåren varme, samt aggregater med roterende brytere, som vil resirkulere opptil 80 prosent av varmen.
 
– Caverion leverer alltid fleksible og energieffektive løsninger, som tar hensyn til hele livsløpet til bygg og industrianlegg, og sikrer bærekraftig bruk.
 
– Med KlimaTak, vårt patenterte takelementet, vil alle tekniske systemer integreres, inkludert ventilasjon, strøm, data, telecom, sprinkleranlegg og sentral støvsuger. Dette vil gi brukerne i bygget behovsstyring av luft og temperatur og opprettholde forholdene inne på bygget i henhold
til mål for energibruken, sier Klungland.
 
Caverions arbeid starter i august 2014 og skal være ferdig i juli 2016.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår