VVS aktuelt Åpne på nettet Annonsere Om VVS Aktuelt Kontakt oss

Dramatisk år for plastrørindustrien

Det ble en meget velorganisert og utbytterik start på årets Hallingtreff. To timer med spennende nyheter fra Hallingplast AS, innledende debatt om tiltak for å komme på offensiven innen ledningsfornyelse og spennende omvisning i moderne fabrikklokaler var ingredienser de 170 treff-deltakerne og et trettitalls ansatte i bedriften tydelig satte pris på.

- Produktforbedringer og tekniske fortrinn

VVS aktuelt har spurt ulike aktører i VVS-bransjen om hvordan de har opplevd markedssituasjonen i 2015, og hvilke utfordringer de ser for seg i 2016. Kjell Christensen, daglig Leder og designer i Hurricane SpaBad AS, mener produkt- og produksjonsforbedringer gav positive utslag i 2015.

- Tenk på teknikk fra første dag!

– Størrelse på teknisk rom høres banalt ut, men er noe arkitekter og VVS-rådgivere må samarbeide om tidlig – uansett ventilasjonsløsning, sier arkitekt Paul Woodville. De nye energikravene i byggteknisk forskrift stiller minstekrav til areal for varmesentral.

Positivt servicemarked

VVS aktuelt har spurt ulike aktører i VVS-bransjen om hvordan de har opplevd markedssituasjonen i 2015, og hvilke utfordringer de ser for seg i 2016. Vegard Ottesen, daglig leder i Interfil AS, styrker selgerstaben, med god tro på markedsutviklingen for inneværende år.

Kesko kjøper opp Onninen

Finske Kesko, som eier Byggmakker-kjeden, kjøper nå opp Onninen.

Solkraft skal bli enda grønnere

Europa ønsker å krympe råvarebehovet og øke gjenbruken av ressurser i solbransjen. Lykkes nytt forskningsprosjekt, vil klimagassutslippet fra produksjon av solcellepaneler synke med 25 til 30 prosent.

Villedende veileder om nye energikrav

I det stille har Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) tilsynelatende boret et stort hull i myndighetens krav om energifleksible varmeløsninger i nye bygg. Det kan koste samfunnet og forbrukerne dyrt.

Stillingsannonser Nytt om navn Messeguiden Annonsere

Ikke interessert? Meld deg av

Utgiver: Byggfakta DOCU, Værftsgaten 7, Pb 1024, 1510 Moss, Tlf 69 91 24 00