50 år med IFAT markeres med norsk deltakelse

 
50 år med IFAT markeres med norsk deltakelseMye spennende og innovativt å hente under 50 års jubileet til IFAT i München 30.mai-3.juni, mener mener Kjetil Storli i Aquatools AS (til høyre). Her fra IFAT for to år siden. Foto: Odd Borgestrand.
IFAT, verdens viktigste messe for vann og avløp, markerer 50 års jubileum i München fra 30. mai til 3 juni. En rekke norske bransjefolk deltar på jubileet, inkludert et tyvetalls medlemmer fra Rørinspeksjon Norge.

Av Odd Borgestrand

Det begynte i München for 50 år siden. I 1966 var det 147utstillere og totalt 10.000 deltakere, mens det ble registrert 135 000 på messa for to år siden. Besøkende representerte da totalt 168 nasjonaliteter. Nærmere 3100 utstillere fra 59 nasjoner dekket hele spekteret av yrker i vann, avløp, avfall og råvareindustrien under overskriften ressurser, innovasjoner og løsninger. IFAT i München ønsker å framstå som verdens ledende innovasjonsplattform for miljøteknologi og har store messer også i Kina, India, Tyrkia og Sør-Afrika. Under messa i München i 2016 vil IFAT feire 50 år med suksess. Messearealet er på 230.000 kvadratmeter, og arrangørene lover en messe fylt av innovative og framtidsrettede løsninger for VA-bransjen. Foreløpige tall viser at 3081 utstillere har meldt seg på i år.

Mye å hente
IFAT ser det som sin oppgave å tilby bedrifter et lønnsomt, internasjonalt nettverk, og RINs medlemsbedrifter og kommuner har absolutt en del å hente i München, mener Kjetil Storli i Aquatools AS, som regner med å treffe mange RIN-kolleger i München. Verdens vannressurser er en viktig del av messen i München. I et jubileumsår vil verdens vannressurser få et spesielt fokus. Messe München vil fylle opp sine haller med innovasjoner og løsninger for morgendagens utfordringer. IFAT har gjennom 50 år vokst til en internasjonal plattform for selskaper som tilbyr løsninger for å levere en bærekraftig tilnærming til VA-relaterte ressurser.

Vannbransjens viktigste
IFAT tar mål av seg å bli verdens viktigste møteplass for vannbransjen. IFATs oppgave er å tilby bedrifter et lønnsomt, internasjonalt og globalt nettverk som også gjenspeiles i kontinuerlig vekst i antall hendelser som finner sted andre steder i verden, for eksempel IE expo, IFAT India, IFAT Eurasia, og IFAT Forum Afrika.

Ingen norsk paviljong
Innovasjon Norge tok initiativ til en norsk paviljong for to år siden. Interessen for samme opplegg i år har ikke vært stor nok til at dette blir gjentatt, får VVS aktuelt opplyst. Flere norske bedrifter deltar gjennom sitt internasjonale nettverk, eksempelvis Krüger Kaldnes, Salsnes Filter, Raufoss Water & Gas og Wilo.

VVS Aktuelt/Byggfakta sender journalist Odd Borgestrand ti München, og ta gjerne kontakt med via epost odd@borgestrand.no eller SMS 90620028 om du har innspill til artikler under messa.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår