ABBs feminine fremstøt

 
ABBs feminine fremstøtBildet: Et knippe teknologiinteresserte jenter fra "Ada-prosjektet".F.v. Mona-Lena Norheim, Ingunn Vallestad, Linn Ter Kuile, Kaja Sørbotten, Silja Bogfjellmo, Marte Vadla og Beate Brun. (Foto: ABB)
ABB i Oslo fikk besøk av 16 teknologiinteresserte jenter fra «Jenteprosjektet Ada», som er NTNUs egen satsing på fremtidige kvinnelige ingeniører.
ABB er en av sponsorene av «Jenteprosjektet Ada», et prosjekt som har som mål å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører og mastergradskandidater fra Fakultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektroteknikk (IME-fakultetet) ved NTNU.  (Se YouTube-video her)

I februar kom 16 engasjerte førsteklassejenter som studerer kybernetikk, elektronikk og matematikk på besøk til selskapets avdeling i Ole Deviks vei i Oslo. De fikk omvisning, foredrag og utfordret seg selv med gruppeoppgaver.

- For ABB er det viktig å skape kontakt med fremtidens ingeniører. Vi ønsker å kunne presentere bedriften vår som en spennende arbeidsgiver for innovative pionerer som kanskje vil være fremtidens ABBere. «Jenteprosjektet Ada» er en fin måte å nå ut til jenter som utdanner seg innen retninger vi rekrutterer fra, sier Employer Branding ansvarlig i ABB, Pie Haug.

På Osloturen besøkte jentene flere store bedrifter innenfor relevante fagområder. Dette for å bli bedre kjent med bedriftene, og se hvilke muligheter som finnes. Hos ABB fikk de teknologiinteresserte jentene en fin mulighet til å se hva de kan komme til å jobbe med når de er ferdig med studiene.

I det kommende året skal ABB arrangere tre gruppearbeider med studentene, i samarbeid med andre bedrifter.
Dette gir ABB og de fremtidige ingeniørene en sjanse til å bli kjent med hverandre. Senere kan det bli aktuelt med sommerjobber, oppgaver, traineestillinger - og kanskje til og med fast stilling til de som utmerker seg og som ønsker en jobb i ABB.

- Det er viktig og utrolig gøy med slike dager. Å få snakke med studentene, og fortelle dem alle mulighetene som finnes i vår bedrift er en veldig takknemlig jobb, smiler Haug.
Hennes beste råd til jentene i tiden fremover er klart:
- Vær nysgjerrig og utforsk mulighetene. Det finnes en verden full av muligheter for de som virkelig går inn for det, avslutter hun.

«Jenteprosjektet Ada» er NTNUs egen satsing på jenter som studerer datateknikk, elektronikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, matematiske fag og teknisk kybernetikk.
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår