AF vant energikontrakter ved Radiumhospitalet

 
AF vant energikontrakter ved RadiumhospitaletIllustrasjon: Henning Larsen Architects, AART Architects og Momentum Arkitekter
Helse Sør-Øst RHF ved prosjektorganisasjonen for nytt klinikk- og protonbygg har valgt AF Energi & Miljøteknikk som entreprenør på kontraktene energisentral og kjøleanlegg for nytt klinikk- og protonbygg på Radiumhospitalet.

Radiumhospitalet er Norges ledende kreftsykehus med både lokale, regionale og nasjonale funksjoner, samt mye forskningsvirksomhet. I begynnelsen av 2020 startet byggingen av et nytt klinikkbygg og landets første protonsenter på Radiumhospitalet. Planlagt ferdigstillelse er i 2024.

AF Gruppen utførte i 2019 rivearbeider, og har også kontrakt på rigg- og driftsentreprise gjennom AF Decom. Nå er selskapet AF Energi & Miljøteknikk valgt som entreprenør på kontraktene K3501-Energisentral og K3701-Kjøleanlegg, som til sammen utgjør en kontraktssum på 86,4 millioner kroner.

Det er Helse Sør-Øst RHF som er byggherre, Oslo universitetssykehus HF er mottaker av prosjektet.

- Vi er glade for å bistå prosjektorganisasjonen til Helse Sør-Øst RHF med byggingen av et nytt og moderne sykehus som vil gjøre behandlingstilbudet i Norge enda bedre. Funksjonelle og energieffektive løsninger er viktige elementer i et moderne sykehusbygg, og vi ser frem til å jobbe sammen om å oppnå våre felles mål på en sikker måte, sier Kristoffer Abrahamsen, direktør i AF Energi & Miljøteknikk, i en pressemelding.

Bygging tett på sykehus i drift

AF Energi & Miljøteknikk har lang og bred erfaring med innovative og energibesparende løsninger for både offentlige og private aktører, og har levert lignende løsninger til en rekke signalbygg landet over.

Nytt klinikk- og protonbygg bygges på samme tomt som dagens Radiumhospital, og byggeprosessen foregår tett inntil eksisterende sykehus i drift. Dette stiller strenge krav til gjennomføring, rekkefølge og logistikk, og vil bli en prøvelse for alle involverte entreprenører.

- Et fokusområde for byggherre har derfor vært å maksimere produksjon off-site gjennom prefabrikasjon, og å sikre at utstyr og materiell skal komme på riktig sted til riktig tid. Dette er meget godt sammenfallende med vår strategi om å prefabrikkere så mye som mulig i alle prosjekter. Vi vet allerede at dette gir mange positive bidrag, spesielt knyttet til HMS og kvalitet, men også besparelser ved bedre og mer effektiv produksjon i egnede lokaler, sier Abrahamsen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår