Airmaster lanserer banebrytende innovasjon

 
Airmaster lanserer banebrytende innovasjonBildet: Med Airmasters nyeste produkt, AMX, er det nå mulig å opprettholde både atmosfærisk og termisk komfort i et lokale ved å tilføre frisk luft, kjøling og oppvarming etter behov.
Ventilasjon - Varme - Kjøling. Alt samlet i ett desentralt aggregat. Møt AMX, Airmasters mest banebrytende innovasjon til dags dato og Airmasters første skritt i strategien om å tilby både nedkjøling, oppvarming og ventilasjon.

Vi tør faktisk gå så langt som å si at vi med AMX når helt nye høyder innen desentralisert teknologi for kjøling, varme og ventilasjon, hvor andre installasjoner kan utelates. Det finnes rett og slett ikke noe annet produkt som dette – noen steder.  Med Airmasters nyeste produkt, AMX, er det nå mulig å opprettholde både atmosfærisk og termisk komfort i et lokale ved å tilføre frisk luft, kjøling og oppvarming etter behov. Det hele skjer på en energieffektiv måte, med et intuitivt og enkelt brukergrensesnitt. 

- En teknologisk genistrek

Selskapet eies og drives av skolekameratene Kim Jensen og Henrik Stæhr. I mer enn 30 år har Airmaster i Aars utviklet og produsert desentraliserte ventilasjonsanlegg. Tanken bak Airmasters nyeste produkt kommer også fra eierne selv. 

- Vi er usedvanlig stolte over at vi kan få til en slik nyhet her i Aars. Vi leverer en enkel løsning, hvor vi med et lite og kompakt aggregat kan håndtere hele inneklimaet, inkludert kjøling, varme og ventilasjon. Noe annet unikt med løsningen, i tillegg til at vi har kombinert tre parametere i ett anlegg, er at vi har gjort det stort sett lydløst. Dette er teknologisk banebrytende. Dette er det ingen andre som har gjort. Det finnes rett og slett ikke i markedet – før nå, sier CCO hos Airmaster, Lasse Mikkelsen.

Bildet: CCO hos Airmaster, Lasse Mikkelsen.

- Airmaster har klart å fjerne støy fra kompressoren slik at den kan monteres innendørs i selve aggregatet uten å øke det allerede lave lydnivået fra ventilasjonsenheten. Metoden er patentert internasjonalt. Denne gjør også produktnyheten attraktiv for andre enn Airmasters primærsegmenter, som er skoler og institusjoner. AMX er nemlig skreddersydd til blant annet modulbygg og kontormiljøer, sier Mikkelsen videre.

Optimalt inneklima med en energivennlig løsning  

Ideen til anlegget oppsto for mange år siden, og har utviklet seg i tråd med de voksende energi- og miljøtrendene i samfunnet:

- Med nybygg og dagens isolasjonsstandarder reduseres varmebehovet i mange lokaler – og tilsvarende ser vi et stigende behov for nedkjøling. Derfor ville det være en klar fordel om våre ventilasjonsanlegg kunne håndtere både kjøle- og varmebehovet, og samtidig fortsette å levere frisk luft og dermed et generelt sunt inneklima kombinert med ekstremt lavt energiforbruk, forteller Lasse Mikkelsen.

Med utviklingen av produktet har Airmaster, i tillegg til det lydmessige, også hatt stort fokus på å gjøre AMX så energivennlig som mulig. Generelt er det desentraliserte prinsippet – med lavt trykktap i systemet og ingen varmetap i kanaler – et energivennlig anlegg. I tillegg bruker AMX uteluften som utgangspunkt for kjøling, og anlegget bytter mellom ventilasjon og resirkulasjon alt etter hva som er mest effektivt i situasjonen – akkurat som kompressoren kommer med inverter-styring. AMX leveres standard med innebygd behovsstyring med CO2-sensor, som gjør at man sparer energi, da ventilasjonsenheten ikke går unødvendig. 

Bildet: I tråd med Airmasters eksisterende produktutvalg er anlegget enkelt å montere og installere. AMX er kanalfri, og etter montering trenger den bare kobles til strøm. En autorisert VVS-installatør er ikke nødvendig.

- Anlegget er allerede forhåndsbestilt av flere interessenter, og Airmaster er selvfølgelig fornøyd med å se at produktet har et stort potensial. Vi tror det finnes et marked for vår AMX, og vi har gledet oss til å dele nyhetene med både eksisterende og potensielle kunder og forretningspartnere», avslutter Lasse Mikkelsen.

Fakta om AMX: 

• Kompakt desentralisert (kanalløst) varmegjenvinnings- og ventilasjonsanlegg med reversibel luft-til-luft-varmepumpe 

• Varmepumpe med naturlig kjølemiddel R290

• Lavt støynivå

• Fleksibel og modulær styring med mange kommunikasjonsmuligheter

• Styringslogikk for innblåsing av enten kald eller varm luft, og som koordinerer og optimerer både ventilasjonseffektivitet, global termisk komfort, lokal termisk komfort og energiforbruk. 

• Motstrømsvarmeveksler som på en reversibel måte med enten varme- eller kjølegjenvinning fjerner innvendig kondens på en effektiv måte i begge situasjoner. 

• Kun kvalitetskomponenter fra ledende leverandører.

Fakta om Airmaster

• Airmaster A/S har over 30 års erfaring med desentralisert ventilasjon – det er hva vi gjør – og derfor er de også markedsledende innenfor sitt spesialområde. 

• Selskapet har hovedkontor, utvikling og produksjon i Aars,- 45 kilometer sør Aalborg. Men er spredt det meste av Europa gjennom både egne salgsavdelinger og forhandlere. 

• Airmaster tilbyr markedets mest omfattende produktspekter til alle behov. I løpet av de siste 32 årene har de installert mer enn 120 000 enheter i industrielle, kommersielle og offentlige bygninger over hele Europa.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår