Akershus Energi satser innen hydrogen

 
Akershus Energi satser innen hydrogenBildet: Eskil Lunde Jensen, konsernsjef i Akershus Energi.
Akershus Energi etablerer selskapet Green H2 Norway AS i samarbeid med Nel Fuel AS, H2 Energy AS og Greenstat AS.

Selskapet har som formål å produsere, distribuere og selge hydrogen, primært til transportnæringen. Partene vil eie selskapet med 25 % andel hver.

- Akershus Energi er svært fornøyd med å ha fått til et samarbeid med Nel, H2 Energy og Greenstat om etablering av en offensiv satsning på storskala hydrogenproduksjon i Norge. Dette er helt i tråd med vår eiers ambisjoner om å bidra i omstillingen til fossilfri transport. Vi ser fram til å jobbe for en realisering av en operativ hydrogenproduksjon på Østlandet i løpet 2020, sier Eskil Lunde Jensen, konsernsjef i Akershus Energi, i en pressemelding.

Akershus Energi ble etablert i 1922 og eies i dag av Akershus fylkeskommune som har vært et foregangsfylke innen hydrogensatsing. Fra 1. januar eies selskapet av Viken fylkeskommune.

Akershus EnergiPark har siden 2012 vært en viktig arena for forskning på hydrogen, og på den måten har Akershus Energi lenge vært involvert i arbeidet med hydrogenutviklingen. Selskapet er også en del av den nasjonale hydrogenklyngen.

Bilprodusenten Hyundai valgte i 2018 å legge sin Europa-lansering av hydrogenbiler til Akershus EnergiPark. Nå ser de på mulighetene for å lansere hydrogenlastebiler, - kanskje allerede fra 2020. Planen er at Green H2 Norway skal stå for produksjon og leveranse av hydrogen til de nye lastebilene samt til et bredere marked av busser, biler, ferjer og hurtigbåter.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår