Åpner digitalt utstillingsvindu

 
Åpner digitalt utstillingsvinduBildet: Morten Hegdal er daglig leder i WINNS AS. Foto: WINNS AS
Sammen med næringslivet har Innovasjon Norge lansert The Explorer - et digitalt utstillingsvindu for grønne norske løsninger som skal bidra til å øke norsk eksport og tiltrekke flere utenlandske investeringer.

Løsningen presenteres når Innovasjon Norge holder Innovasjonstalen 2018 på kontorfellesskapet Digs i Trondheim i dag.

The Explorer er en digital tjeneste som går på tvers av næringer, kompetanseområder og regioner – og som skal koble norske løsninger med internasjonale kundebehov.

- Trøndelag er hjem til Norges «teknologihovedstad,» og et av Europas fremste universitetsmiljøer for nyskaping og teknologi. Allikevel står regionen for en lav andel av utenlandske investeringer i Norge og eksporterte varer. Det kan forhåpentligvis The Explorer bidra til å endre, sier direktør for Innovasjon Norge Trøndelag Vigdis Harsvik i en pressemelding.

- Synes du ikke, finnes du ikke
Trøndelag eksporterte varer og tjenester for totalt 25 milliarder i 2017, seks prosent av den totale nasjonale eksporten. Cirka 17 milliarder av disse utgjorde eksport av sjømat.

- Det er veldig bra at vi har eksportverdier fra fisk, men jeg tror regionen har forutsetningene for å øke eksporten fra andre næringer også. Gründermiljøet, spesielt i Trondheim, har hatt en stor vekst de siste årene, både når det gjelder nye selskaper, investorer og såkorn- og venturemiljøer. Trøndelags oppgave i årene fremover blir å få disse bedriftene til å vokse – ikke minst internasjonalt. De høyteknologiske, innovative løsningene som nå utvikles må vi sørge for at verden får vite om, sier Harsvik.

Trøndelagsbedriften Winns vises frem i The Explorer
Selv om flere Trøndelagsbedrifter utvikler grønne løsninger i verdensklasse kan det være utfordrende å få oppmerksomhet fra internasjonale kunder. Gründerbedriften Winns AS utvikler utslippsfrie kulde- og varmepumpesystemer, og er en av de første Trøndelagsbedriftene som tar i bruk The Explorer.

- Winns er i ferd med å gå fra å være en gründerbedrift til å bli en industriell vekstbedrift som skal levere til det globale markedet. Systemene våre kan kutte energikostnadene på oppvarming av varmtvann med 75 % og redusere CO2 avtrykket med 99 %. Det må vi sørge for at markedet også vet, og The Explorer kan hjelpe oss å matche vår løsning med internasjonale kunders behov, sier Morten Hegdal, daglig leder i Winns.

- Setter Trøndelag på kartet
Nestleder i NCE Aquatech Cluster Bjørn Damhaug deltar også på Innovasjon Norges arrangement onsdag morgen. Klyngen jobber for å løfte havbruksteknologien til å bli en av de viktigste norske eksportnæringene, og vet godt verdien synlighet har for å lykkes i nye markeder.

- Norge har unik kompetanse fra olje- og gassnæringen som vi nå ser at overføres til nye bedrifter innenfor havbruk. Det er et konkurransefortrinn når vi skal markedsføre norske løsninger globalt. The Explorer gir oss muligheten til å samle de beste løsningene og fortelle en felles historie om hva merkevaren Norge kan levere til verdensmarkedet, sier Damhaug.

Alle bedrifter som utvikler norske, grønne løsninger kan registrere seg gratis på www.theexplorer.no. Registreringene godkjennes fortløpende.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår