Åpnet sin tiende varmesentral

 
Åpnet sin tiende varmesentralFra venstre: Direktør John Marius Lynne i Eidsiva Bioenergi, ordfører Anita Ihle Steen, konsernsjef Øistein Andresen i Eidsiva Energi og rådmann Jørn Strand. (Foto: Eidsiva Energi)
Ringsakers ordfører Anita Ihle Steen sto for den offisielle åpningen av Moelv varmesentral ved å tenne et bål av flis og bioolje tirsdag. Varmesentralen, som er baAsert på lokal flis, har en årlig produksjon på ca 8 GWh.

Moelv varmesentral, som ligger i i Siva Moelv Næringspark  er ett av Eidsivas ti fjernvarmeanlegg i Hedmark og Oppland,, og er et topp moderne fjernvarmeanlegg som produserer fornybar energi av lokal flis fra Thørudsaga og Leif Sverre Thørud i Ringsaker.

Anlegget har en biokjel på 2 MW, en liten elkjel for sommerfyring og en biooljekjel til spisslast om vinteren når det er ekstra kaldt. Anlegget fjernstyres fra Hamar, Gjøvik eller Lillehammer. Utbygging av varmesentral og fjernvarmenett i Moelv har en total investeringsramme på 43 millioner kroner.

Lokale leverandører og naboer
Moelv varmesentral har vært i prøvedrift siden januar 2015. 
– Danske Weiss har levert selve varmesentralen, men byggingen for øvrig har i stor grad  skjedd med lokale leverandører som for eksempel Maskinanlegg, Maskinkraft, Syljuåsen, Ringsaker Elektro, Moelv Rørservice, forteller direktør John Marius Lynne i Eidsiva Bioenergi. I tillegg til godt samarbeid med leverandører, vil han berømme SIVA for godt naboskap.
– De har vært positive og vist stor forståelse og toleranse i anleggsperioden, sier han,

Fortsetter nett-utbyggingen
Til nå erdet bygget 3217 meter med fjernvarmenett i Moelv.
– I og med at vi har to rør i fjernvarmegrøften, har vi til sammen lagt ca. 6400 meter med rørledning. Mye av dette er gjort sammen med Ringsaker kommune i forbindelse med rehabilitering eller nyetablering av gater eller vann og avløp - og vi har hatt et godt samarbeid, forteller utbyggingsleder Ola T. Dahl i Eidsiva Bioenergi.
Første del av rørnettet ble etablert allerede i 2010 i forbindelse med den nye rundkjøringen ved jernbaneundergangen.

- Vi har deretter vært med i flere av kommunens prosjekter, og senest nå i år med oppgraderingene i Jensstuvegen. Og utbyggingen fortsetter i takt med etablering av nye bygg og prosjekter, eller i samarbeid med kommunens prosjekter, sier Dahl.
 
Kommunen sentral både som samarbeidsparner og kunde
– Ringsaker kommune er ikke bare en viktig samarbeidspartner, men også en svært viktig fjernvarmekunde, siden Moelv varmesentral leverer fjernvarme til Moelv ungdomsskole, Ringsaker bo- og aktivitetssenter, Moelv bo- og aktivitetssenter, brannstasjonen og herredshuset. I tillegg er vi klare til å koble til den nye skolen på Mo gård, forteller Dahl.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår