Arealtek blir en del av miljøselskapet EnviDan

 
Arealtek blir en del av miljøselskapet EnviDanBildet: Morten Bjøntegaard fortsetter som direktør og daglig leder for Arealtek
Det norske rådgivende ingeniørfirmaet Arealtek AS, som i dag tilbyr areal- og kommunalteknisk planlegging med fokus på VVA og reguleringsplaner, blir nå en del av EnviDan.

Av Bjørn Laberg

- Oppkjøpet av Arealtek spesielt vil styrke EnviDans løsninger innen ingeniørtjenester for vann-, veg og avløpssektoren i Norge, sier EnviDans administrerende direktør, Morten Fjerbæk, i en pressemelding.

Sterkt fundament 

Arealtek ble startet i 2009 av Morten Bjøntegaard, og har på 12 år gått fra 1 til 21 ansatte. En suksess som de nå ser frem til å bygge videre på sammen med EnviDan. 
- Vi har bygget et sterkt fundament i Norge med mange gode kunder og spennende oppgaver. Profilen vår innen arealplan og VVA området passer veldig godt til EnviDans ambisjoner om å være sterk innen vann og avløp. I prosessen har vi opplevd EnviDan som en seriøs og kompetent kjøper, som har et ønske om å utvikle Arealtek sammen med våre dyktige ansatte, sier Morten Bjøntegaard.
Morten Bjøntegaard fortsetter som direktør og daglig leder for Arealtek, og vil fortsette å levere praktisk gjennomførbare og kostnadseffektive løsninger til norske kunder.

Unikt selvkostverktøy 

EnviDan, som har hovedkontor i Danmark og flere kontorer i Danmark, Norge og Sverige, har det europeiske kapitalfondet Waterland som medeier. Waterland ønsker med EnviDan som plattform å skape en markedsledende aktør i det nordeuropeiske vannområdet. 
- Vi er allerede til stede i Norge, hvor EnviDan AS leverer et unikt selvkostverktøy, som hvert år bistår mer enn 300 norske kommuner og avfallsselskaper med å sikre rettferdige og korrekte gebyrer til sluttbrukerne. Men vi har lenge ønsket å styrke vår posisjon på det norske markedet innen ingeniørtjenester, og vi er sikre på at vi i Arealtek har funnet akkurat det match som bringer oss videre, forklarer Morten Fjerbæk.
I EnviDan får de ansatte fra Arealtek 320 kolleger, som alle på en eller annen måte jobber innenfor vannsyklusen. 
- Det gir mulighet for en unik profesjonell sparring over hele Skandinavia, mener han.

Rådgivning fra øverste hylle

- Vi er ikke verken Danmarks eller Nordens største rådgivende ingeniørfirma, men hvis du ser utelukkende på tjenester innen vannsyklusen, er vi faktisk blant de største fordi vi bare håndterer vann. Dette betyr at det profesjonelle miljøet vi tilbyr våre ansatte er stort og høyt kvalifisert, og bidrar til å sikre våre kunder rådgivning fra øverste hylle, sier Fjerbæk.
- Sammen med ledelsen i EnviDan har vi laget en ambisiøs vekstplan, og vi er veldig glade for at vi allerede i løpet av det første året av vårt eierskap har lykkes med å legge sterke kompetanser til EnviDan i både Norge og Sverige. I juli 2021 ble svenske VA Ingenjörerna en del av EnviDan -familien, og nå med Arealtek i Norge er vi godt i gang med å realisere målene våre. Det blir en spennende reise, sier Kaspar Kristiansen, Managing Director i Waterland.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår