Årets varmepumpekommune har mistet tellingen

 
Årets varmepumpekommune har mistet tellingenLars-Erik-Eriksen (til-høyre) og Rolf Iver Mytting Hagemoen
– Vi har det nesten som rutine å tenke varmepumper i nye bygg, og har nesten mistet tellingen på hvor mange vi har, sier Lars Erik Eriksen i Røyken kommune.

Eriksen tok imot prisen på vegne av Røyken kommune under Varmepumpekonferansen på Fornebu i Bærum onsdag kveld.

– Det var en gledelig overraskelse! Vi har jobba hardt for å komme dit vi er i dag med varmepumper, sier Eriksen, til daglig økonomi-sjef i Røyken eiendom.

Sterk politisk vilje
Røyken kommune har satset stort på varmepumper med energibrønner som varmekilde. Det er installert blant annet ved rådhuset, brannstasjonen, Røykenbadet, tre skoler og to idrettshaller.

– Vi har daglig fokus på klima, miljø og energiforbruk. Det er ikke bare være takket være oss som jobber med det til daglig - også fra toppen med gode, fremoverlente politikere som vil noe, understreker Eriksen.

Langsiktig satsing
– Kommunen har jobbet systematisk med varmepumper og energibrønner i mange år, og fortjener absolutt denne utmerkelsen, fastslår Rolf Iver Mytting Hagemoen, daglig leder i Norsk Varmepumpeforening som deler ut prisen sammen med Enova. Kommunen reduserte elektrisitetsforbruk i kommunale bygg med ca. en tredel fra 2007 til 2015, og har lenge vært blant de norske kommunene som kjøper minst strøm.

Lover å fortsette
– Vi har to nye skoler på gang nå, den ene er under bygging. Begge skal minimum ha bergvarme og brønner, forteller Eriksen. Som økonomiansvarlig synes han det er en fordel å bli involvert i prosjektene tidlig.

– Han som jobber aller mest med varmepumper hos oss, sitter tre kontorer bortenfor meg. Så vi har noen prater innimellom, sier Eriksen med et smil. Han opplyser at kommunen var nominert i 2011, og diplomet henger fortsatt på veggen.

– Det var veldig hyggelig å vinne i år – og vi kommer ikke til å gi oss med varmepumper, fastslår Eriksen.

Lars Erik Eriksen (til høyre) og Rolf Iver Mytting Hagemoen under prisutdelingen denne uka.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår