- Arkitektene er tilbake som sentrale formgivere

 
- Arkitektene er tilbake som sentrale formgivere– Vi har deltatt på Architecht@Work i både London og København og har hatt stort utbytte av messen, sier markedssjef Ståle Johannesen i Unidrain as.
Fra 22. til 23. mai arrangerte Architect@Work sin første messe i Norge . Messearrangementet fant sted på Hellerudsletta i Oslo.

Tekst og foto: Trond Schieldrop

– Vårt inntrykk er at arkitekter er spesielt opptatt av nye og bærekraftige materialer. Både små og store selskaper får samme arealplass tilgjengelig på messa. Det skaper en unik atmosfære for både utstillere og arkitekter/rådgivere som er ute etter nye impulser. Vi er opptatt av å ha en god kvalitet på messen som kan være med på å skape merverdi for besøkende, sier messekoordinator Eveline Debouvere.

Hun kan fortelle at Architect@Work arrangeres på 27 forskjellige steder i Europa i 15 land.

Unikt konsept

– Layout’en på messa er identisk fra sted til sted og vi har et nasjonalt dommer panel i hvert enkelt land som består av fire norske arkitekter. De godkjenner produktene som stilles ut. Tilbakemeldingen fra både utstillere og arkitekter til vårt messekonsept er entydig positivt. Sammenliknet med vanlige byggmesser har vi et unikt konsept der vi vektlegger en unik layout, i kombinasjon med god atmosfære der produktene presenteres på en oversiktlig måte, sier hun. 

– Vi er ikke opptatt av å få flest mulig besøkende innom messa men gi spesielt inviterte gjester en unik mulighet til å se hvilke produkter og trender som rører seg i markedet. Utstillerne er opptatt av presentere sitt produktmangfold som kan være en inspirasjon for arkitekters materialvalg. Vårt største messeevent hadde vi for noen uker siden i Belgia med over 300 utstillere. På det skandinaviske markedet er det ikke meningen å ha så mange utstillere men et fåtall med god produktkvalitet, understreker hun.

- Får budskapet bedre frem

– Vi har deltatt på Architecht@Work i både London og København og har hatt stort utbytte av messen. Vi inviterer arkitekter til vår stand hvor vi får muligheten til å presentere våre produkter i en faglig setting. Da når vi bedre frem med vårt budskap enn å treffe dem på arkitektkontoret hvor de er fordypet i arbeidet med å designe sine prosjekter, sier markedssjef Ståle Johannesen i Unidrain AS.

Han kan fortelle at selskapet viste frem sitt mangfold av designprodukter på Architecht@Work.

– Det omfatter ikke bare linjeavløp og hjørnesluker, men også vår designserie Reframe der våre knagger og håndkleholdere hever interiøret på en fremragende måte. På messa etablerte vi god kontakt med inviterte arkitekter på vår stand. Disse kommer vi kommer til å bearbeide i etterkant. Målet er å få til et tettere samarbeid med dem.

Johannesen mener arkitekter har fått tilbake posisjonen som sentrale formgivere i byggeprosjekter.
– Vi ser at store entreprenører følger arkitektenes interiør- og eksteriørmessige forslag. Når det er sagt, er samspillet mellom alle prosjekterende i byggeprosessen avgjørende for sluttresultat, sier Johannesen.

Viktig med synlighet

Representanter for Laufen, som også hadde stand på messa, var fornøyde med arrangementet.

- For Laufen er det viktig å være synlig på messen Architecht@Work fordi det er arkitekter og konsulenter som beskriver hva som skal være med i et prosjekt. Er vi ikke med i prosjektbeskrivelsen, nytter det ikke å komme i etterkant å presentere våre produkter. Da har allerede toget gått fra stasjonen, sier teamleder Hege Brakstad og distriktssjef salg Line Vaardal Abrahamsen i Laufen.

- På messen viste vi frem NAVIA vårt nye dusjtoalett og safir keramikkserien Sonar designet av den verdenskjente designeren Patricia. I tillegg til porselen er Laufen også store på møbler. Arkitekter har en viktig rolle i ferdigstillelsen av prosjekter og de har stor påvirkningskraft når det gjelder valg av produkter. Derfor er det viktig å komme på talefot med dem og da er Architecht@Work en viktig møteplass. Vi håper at vi på messen kan etablere kontakt med flere arkitekter som vi i etterkant kan samarbeide med. Laufen markedsfører alt fra rimelige til eksklusive produkter og vi har en sterk posisjon på det europeiske markedet, sier Brakstad og Abrahamsen.

Bildet: - For Laufen er det viktig å være synlig på messen Architecht@Work, fordi det er arkitekter og konsulenter som beskriver hva som skal være med i et prosjekt, sier teamleder Hege Brakstad og distriktssjef salg Line Vaardal Abrahamsen i Laufen. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår