Askim & Mysen Rør AS solgt til Currentum AB

 
Askim & Mysen Rør AS solgt til Currentum ABBildet: Klas Larsson, konsernsjef i Currentum (t.v.) og Tollef Berger, daglig leder i Askim og Mysen Rør AS
Installasjonsgruppen Currentum AB kjøper VVS-entreprenøren Askim & Mysen Rør AS. Currentum AB eier mer enn 50 tekniske entreprenører i Sverige og Finland.

Nå utvider de virksomheten til Norge, og Askim & Mysen Rør AS blir første norske aktør i det nordiske konsernet.

– Vi har mottatt flere tilbud om å selge bedriften før uten at dette har vært aktuelt, men med Currentum følte vi at dette var helt riktig vei å gå. Det er viktig for oss at vi fortsatt har en selvstendighet som bedrift, og kan fortsette arbeidet med våre dyktige medarbeidere, sier Tollef Berger som er daglig leder i Askim og Mysen Rør AS.

Videreutvikling

– Vi ønsker å utvikle Askim & Mysen Rør videre. Samtidig tror vi på et godt samarbeid med de andre bedriftene i Sverige og Finland. Sammen kan vi tilby god faglig kompetanse til våre kunder, sier Tollef Berger. 

Currentum har en årlig omsetning på cirka 4,5 milliarder SEK og sammenlagt cirka 1 700 ansatte. Selskapet består av bedrifter innen varme, sanitær, sprinkleranlegg, ventilasjon, energi, el-installasjon og automatisering. 

Askim & Mysen Rør omsatte 329 millioner NOK i 2022. Bedriften beholder sitt varemerke og driver videre med samme lokalisering og nåværende ledelse for å beholde lokal forankring og kultur. Samtlige 178 medarbeidere fortsetter i bedriften uten endringer.

Første steg i Norge

Gjennom oppkjøpet tar Currentum sitt første steg på det norske markedet. Et strategisk valg er å fortsette å vokse gjennom nærvær på strategiske markeder.

– Vi er svært fornøyde over att Askim & Mysen Rør AS har valgt å bli en del av Currentum. Det er et solid selskap som har holdt på i mange år, og som har hatt en imponerende utvikling. De har en sterk posisjon på det norske markedet, og gode innsikter om både kundenes behov, og det lokale markedet, sier Klas Larsson som er konsernsjef i Currentum.

Fakta om Askim & Mysen Rør:

Askim & Mysen Rør er en VVS-entreprenør med butikk og hovedkontor på Slitu og avdelingskontor på Lillestrøm. Bedriften er lokal rørlegger for private og bedrifter i Indre Østfold. Største delen av omsetning kommer allikevel fra entrepriser i Østfold, Oslo og Akershus. Bedriften har i dag 178 ansatte og omsatte i 2022 for 329 mill. Tollef Berger er daglig leder i selskapet. 

Tollef Berger startet Bjørnstad & Berger AS på Ørje i 1987 sammen med sin daværende arbeidsgiver i Wilhelm Bjørnstad AS som holdt til i Askim. I 1993 kjøpte Bjørnstad & Berger AS opp Wilhelm Bjørnstad AS som hadde lagt bak seg noen vanskelig år. I forbindelse med dette oppkjøpet kom flere av dagens nøkkelpersoner inn på eiersiden i selskapet. I 1998 ble rørbedriften Mysen Rør AS kjøpt opp og deretter flisforretningen Flissenteret AS på Mysen. I 2003 ble all virksomhet i disse selskapene samlet i nytt forretningsbygg på Slitu under navnet Askim & Mysen Rør AS. I 2014 utvidet AMR sortimentet til å omfatte ventilasjonsentrepriser og i 2021 etablerte AMR ny prosjektavdeling på Lillestrøm. De tidligere eierne av AMR fortsetter som indirekte eiere gjennom aksjer i Currentum AB.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår