Assemblin kjøper Hallingdal Varme og Sanitær AS

 
Assemblin kjøper Hallingdal Varme og Sanitær ASTorkil Skancke Hansen, administrerende direktør i Assemblin AS.
Assemblin AS har kjøpt rørleggerbedriften Hallingdal Varme & Sanitær AS og styrker dermed ytterligere sin tilstedeværelse i dalkommunene nordvest for Oslo. Det ervervede selskapet har 24 ansatte og en omsetning på cirka 45 millioner kroner.

Sammen med kjøpet av Hemsedal VVS 30. april i år, betyr det nye oppkjøpet at Assemblin nå posisjonerer seg sterkt i dalstrøkene på Østlandet, med en forventet omsetning i denne regionen på mellom 85 og 100 millioner kroner inneværende år.

Store i hyttemarkedet
Hallingdal Varme & Sanitær AS er lokalisert på Nesbyen, med en avdeling på Geilo. Selskapet, som ble etablert i 1988, har sitt geografiske nedslagsfelt i hele Hallingdal fra sør til nord, med markedsandeler også i Sigdal/Eggedal, Norefjell og Uvdal. Driftsgrunnlaget er i stor grad basert på hytte- og fritidsmarkedet samt prosjekter. Selskapet har også en betydelig servicevirksomhet, med blant annet faste avtaler med de fleste kommunene i regionen.

Robust bedrift
- Vi følger samme strategi som ved kjøp av både Hemsedal VVS og de tre rørleggerbedriftene i Innlandet på slutten av 2019, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

- Kultur og lønnsomhet er det første vi ser etter. Bedriftene vi kjøper skal styrke oss på både bunnlinjen og i form av menneskelig kapital. Hallingdal Varme & Sanitær har hatt gode økonomiske resultater de siste årene. Det er en robust bedrift med mye kompetanse og en driftskultur vi kjenner oss igjen i. Jeg ser fram til å få bedriften med laget og er trygg på at den vil bidra til å styrke Assemblin i årene fremover, sier han.

Gode synergimuligheter
Daglig leder Ole Lie i Hallingdal Varme & Sanitær ser fram til å bli en del av en større organisasjon.

- Vi brukte litt tid på å bearbeide muligheten, men det var egentlig ikke noe vanskelig valg. Selv om vi har god markedsposisjon i nærområdet vårt, er vi tross alt en liten aktør i den store sammenhengen. Jeg ser mange synergimuligheter ved å bli en del av en stor driftsorganisasjon. Vi får flere ressurser å spille på og vil kunne påta oss større oppdrag. Vi har alltid hatt sunn drift, gode tall og stabile medarbeidere.  Dette oppkjøpet gir oss mulighet til å bli enda bedre, sier Ole Lie.

Samme navn
I likhet med Hemsedal VVS, vil driften i Hallingdal Varme & Sanitær bli videreført uten endringer i verken navn eller driftsorganisasjon. Regionssjef Leif Stensrud i Assemblin går inn som styreleder i det ervervede selskapet, mens Ole Lie fortsetter som daglig leder.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår