Assemblin-nestor pensjonerer seg

 
Assemblin-nestor pensjonerer segBildet: Odd Pedersen går nå over i pensjonistenes rekker
Odd Pedersen, sjef for Assemblins rørprosjektavdeling i Oslo, gikk første april av med pensjon og overlater roret til kollega Snorre Barking.

- Etter å ha sittet på sidelinja siden januar, er jeg imponert over, og har enorm tillit til at den nye ledelsen vil utvikle avdelingen til nye høyder, sier en av nestorene i norsk rørbransje i en pressemelding.

Odd Pedersen innrømmer at overgangen til pensjonisttilværelsen ikke skjer uten et snev av vemod. Noe annet skulle bare mangle etter snart 25 i førersetet for en av landets mest toneangivende og fremgangsrike rørleggervirksomheter. Men Odd er trygg på at timingen er riktig og at han har gjort sitt for at det står bra folk klar til å overta.

- Jeg gruer meg ikke, men jeg lurer jo fælt på hva hvordan hverdagen skal bli. Hele livet mitt har dreid seg om å jobbe. Men når alt kommer til alt, skal det bli godt å runde av mens jeg fremdeles er sprek, sier han.

Lang fartstid

For de med litt fartstid i bransjen, er Odd Pedersen uløselig knyttet til oppbyggingen av Torhauggruppens industriavdeling – senere NVS, Imtech og Assemblin prosjekt Oslo. Odd begynte i industriavdelingen til Torhaug for første gang i 1979. Etter noen gjesteår i andre bedrifter og stillinger, bestemte han seg for å trappe ned og komme tilbake til Torhaug i 1996. Men noen nedtrapping ble aldri aktuelt. I 1998 ble han satt inn som avdelingssjef for rør, industri og VVS, og etter bare to nye år banket NVS på døra for å kjøpe. I 2008 ble selskapet kjøpt av nederlandske Imtech, før Assemblin ble etablert som et nordisk konsern i 2016. Odd har vært med hele veien.

- Perioden fra slutten av 90-tallet og fram til 2010, er kanskje de mest lærerike og morsomme i hele karrieren min. Stein Dahle kom inn med en ny lederstil i NVS, alt var nytt og spennende og vi sto på døgnet rundt for å bygge kompetanse og lære av hverandre. Det største nybrottsarbeidet var nok prosjekthåndboka vi satte sammen, og som har fulgt bedriften i alle år siden, sier Pedersen.

Viktig for bedriften

- Odd har vært en fantastisk hyggelig, inspirerende og utfordrende kollega gjennom mange år. Han har vært en viktig sparringspartner for meg i både små, store og noen ganger vanskelige beslutninger, og han har hatt en sterk og viktig rolle i utviklingen av bedriften vår, sier Assemblin-direktør Torkil Skancke Hansen.
- Jeg må også nevne spesielt den jobben han har lagt ned i forhold til sine medarbeidere. Gjennom sterk omsorg og respekt har han bygd opp en meget god organisasjon - kanskje den beste i rør-norge. Derfor er jeg også trygg på at grunnlaget for videre drift av avdelingen er det allet beste, sier Hansen.

Lagspiller

Odd Pedersen er kjent blant sine kollegaer som en klarttalende mann – alltid beredt til å stå for meningene sine, enten han møter kunder eller medarbeidere. Men først og fremst en lagspiller og lagbygger, som gjennom et langt liv i rørbransjen har bygd opp en av bransjens beste og mest fremgangsrike rørprosjekt-avdelinger.
- Lagspill er en filosofi jeg kan identifisere meg med. På fritiden har jeg alltid drevet med idrett og friluftsliv – sykling, slalåm, golf og skøyter. Men aller mest lagidrett. Jeg spiller innebandy og er fortsatt aktiv på bedriftshockey-laget til Aker. Der har jeg spilt siden 1974 – det kan ikke være langt unna rekord i bedriftsidrettssammenheng. Og brenner en først for lagspill, tror jeg det preger mye av verdiene og valgene en tar også på andre områder i livet, sier han.

- Når du nå går av med pensjon, har du ledet du en avdeling med 105 ansatte og omsetning på godt over 200 millioner. Føles det trygt å overlate avdelingen til yngre krefter?

- Etter å ha sittet på sidelinja siden januar, har jeg enorm tillit til de som overtar. Vi skulle gjerne hatt med oss et par erfarne prosjektledere til, men bortsett fra det har vi sannsynligvis Norges sterkeste team i denne bransjen. Det er en god følelse å ta med seg inn i pensjonisttilværelsen, sier Odd Pedersen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår