– Bader i energismarte løsninger

 
– Bader i energismarte løsninger
I sommer sto den nyskapende og muligens mest miljøvennlige svømmehallen i Norge klar i Asker. Dette moderne bygget med en fasade av sementbaserte fasadeplater kledd med trespiler av eik føyer seg fint inn i landskapet på Nesbru. Det er anlagt et stort åpent grøntområde på taket og svømmehallen henter energi fra både solcellepanel, solfangere og fra 15 energibrønner på tomten.

For også å bruke minst mulig energi er fasadeisoleringssystemet REDAir FLEX fra AS ROCKWOOL benyttet. Dette er et ventilert fasadesystem som tilfredsstiller kravene til passivhus og andre lavenergibygg. Systemet har gitt svømmehallen et svært behagelig inneklima i tillegg til at steinullens gode brannhemmende egenskaper har økt byggets brannsikkerhet. Til dette prosjektet er det brukt 1600 m2 REDAir FLEX i 35 cm tykkelse på utsiden av konstruksjonen.

Daglig leder Per Urdahl hos Solel as, som har levert de 116 solcellepanelene til dette banebrytende prosjektet, forteller at kombinasjonen med å bruke solceller og ROCKWOOL REDAir FLEX som utvendig isolasjon, er svært god. Dette bl. a. fordi solcellepanelene kan monteres direkte på isolasjonsplatene med bare en mørk duk imellom. Dette gjør at bygningen ikke bare produserer energi, men at også byggherren sparer kledningsmateriell.

Svømmehallen på Holmen er tegnet av islandske Arkis arkitektar og er gitt status som forbildeprosjekt i Futurebuilt-programmet og har fått støtte fra både Enova og Innovasjon Norge. I dette prosjektet er ingenting overlatt til tilfeldighetene og håpet er at andre svømmehaller vil bli bygget etter de samme prinsippene.

Flere og flere prestisjeprosjekter som har som mål å være bærekraftige og fremtidsrettede har de siste årene valgt en løsning med fasadesystemet REDAir FLEX. Det er derfor kanskje ikke så underlig at også Holmen svømmehall falt ned på denne energieffektive løsningen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår