Baderomsvifte førte til brann

 
Baderomsvifte førte til brannIllustrasjonsbilde: Shutterstock
I desember i fjor begynte det å brenne på badet i et bolighus i Lofoten. Nå har Kripos funnet ut at en baderomsvifte var årsaken.

Flexit har nå trukket baderomsviften Silent Eco fra markedet etter flere branner over hele landet, skriver Lofotposten.

- En teknisk feil har ført til at det er blitt utviklet en såkalt lysbue. Den utvikler en svært høy temperatur på kort tid. Det har ført til at vifta er blitt antent før sikringen gikk. I dette tilfellet var det heldig at noen var hjemme og fikk slokket raskt slik at brannen ikke fikk utviklet seg, forteller Politioverbetjent Terje Pedersen ved Svolvær politistasjon til avisa. Pedersen leder den tverrfaglige branngruppa i Lofoten, som består av politi, brann og El-tilsyn.

– I noen enkelttilfeller har produktet vært involvert i branntilløp. Det er ikke klarlagt om dette skyldes produkt eller andre omstendigheter. Men for å være på den sikre siden så tilbakekaller vi likevel lagerførte produkter produsert før oktober 2017. Produkter produsert etter oktober 2017 er en ny konstruksjon og ikke omfattet av dette, heter det på hjemmesiden til Flexit.

På hjemmesiden til Flexit ligger det også informasjon om hvordan kundene skal gå fram for å returnere produktet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår