- Beredere i fokus for strømsparing

 
- Beredere i fokus for strømsparingBildet: Butikk- og markedssjef i Rørlegger Geir Sirnes, Morten Sollesnes, får mange henvendelser fra kunder som ønsker å skifte varmtvannsberederen.
De høye strømprisene har ført til at 9 av 10 sparer på strømmen. Det viser en ny undersøkelse fra opinion. Dette økte fokuset på strømsparing merker Morten Sollesnes, butikk- og markedssjef i Rørlegger Geir Sirnes i Haugesund.

- Mange velger å skifte ut varmtvannsberederen, sier han.

Han forklarer at det er mye strøm å spare ved å skifte ut en gammel varmtvannsbereder. Dagens beredere har eksempelvis innebygd logikk for å kun varme vannet når strømmen er billig. I tillegg er de bedre isolert.

- Jeg hadde en kunde som pleide å varme og tørke klær på varmtvannsberederen. Det sier seg selv at du sparer en del strøm på å skifte ut den, sier han ifølge Næringsforeningen Haugalandet.

- Det finnes billigere måter å tørke klær på, smiler Sollesnes.
 
Skrur av lysene

Også rørleggeren har satt i gang strømsparende tiltak. Selv om de allerede er relativt energieffektive ble strømregningene høye i 2022.

-Vi har vannbåren varme i gulvene i butikken. Allikevel gikk strømregningen fra 9 000 til 50 000 i august i fjor, sier han.

I håp om lavere strømkostnader har de nå investert i LED-belysning og nytt ventilasjonsanlegg. I tillegg har de valgt å skru av lysene i butikken på kveldstid.
 
- Folk må ha varmt vann

For Rørlegger Geir Sirnes har starten av året vært bedre enn avslutningen av fjoråret.

- Fra midten av desember var det rolig. Mange prosjekter var ferdigstilt. I tillegg hadde folk dårligere råd og prioriterte annerledes i desember, sier han.

Selv om nordmenn har mindre penger å rutte med fremover, er han ikke bekymret.

- Folk må jo ha for eksempel varmt vann, forklarer han.

KILDE: Næringsforeningen Haugalandet

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår