– Bergvarme er fremtiden

 
– Bergvarme er fremtidenHer er Temp AS sitt bidrag til Powerhouse Kjørbo. To pumper som sørger for bergvarme i plusshuset.
Herom er ikke Jan Håkon Jørgensen hos Temp AS i tvil. Mosse-bedriften, som har levert viktig komponenter til prestisjeprosjektet Powerhouse Kjørbo i Sandvika, er også aktuelle for et nytt Powerhouse-prosjekt.

Av Tore Kubberød

Temp AS ble etablert for fem år siden av tre ansatte hos KVT (Klima Varmeteknikk), da eierne Glava valgte å legge ned dette firmaet. En av de tre var Jan Håkon Jørgensen, som i dag styrer virksomheten i Moss.  Han er også inne på eiersiden sammen med Gisle Aasland, Steinar Aasland og Carl Johan Dahlen.

– Vi fikk med oss de fleste leverandørene, og mange av kundene fra KVT, forteller han.

Satsingsområdet er alle typer varmepumper og varmeprodukter. Firmaet holder til på Årvold industriområde. Med kun fem ansatte er firmaet lite, men det forhindret dem likevel ikke fra å bidra til et av tidenes prestisjeprosjekter innen energi i Norge. Jan Håkon Jørgensen ble nemlig oppringt da plusshuset Powerhouse Kjørbo skulle bygges i Sandvika. Dette er landets kanskje mest avanserte bygg på energisiden, og et samarbeidsprosjekt mellom store aktører som Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og Entra.

– Vi fikk kontakt med Powerhouse Kjørbo gjennom et Drammens-firma som vi har samarbeidet en del med. De visste at da vi hadde svært gode løsninger på varmepumper for bergvarme. Produktet er fra spanske Ecoforest, som har laget en pumpe som er spesielt godt egnet for det norske markedet, noe som gjorde at vi fikk dette oppdraget, sier Jørgensen til VVS aktuelt.

Hele denne reportasjen kan du lese i VVS aktuelt nr. 5, som snart er ute hos abonnentene.

Ikke abonnent på Norges største VVS-fagblad? Kontakt oss gjerne for et helt uforpliktende prøveabonnement!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår