– Bergvarme er fremtiden

 
– Bergvarme er fremtiden– Bergvarmeløsninger utgjør foreløpig 15-20 prosent av omsetningen for Temp AS, sier Jan Håkon Jørgensen. Foto: Tore Kubberød
Jan Håkon Jørgensen hos Temp AS er ikke i tvil: Bergvarme er fremtiden. Mossefirmaet, som leverte viktig komponenter, til prestisjeprosjektet Powerhouse Kjørbo i Sandvika, er også aktuelle for et nytt powerhouse-prosjekt.

Av Tore Kubberød 

Temp AS er et firma som ble etablert for fem år siden av tre ansatte hos KVT (Klima Varmeteknikk) da eierne Glava valgte å legge ned dette firmaet. En av de tre var Jan Håkon Jørgensen, som i dag styrer virksomheten i Moss.  Han er også inne på eiersiden sammen med Gisle Aasland, Steinar Aasland og Carl Johan Dahlen.

– Vi fikk med oss de fleste leverandørene, og mange av kundene fra KVT, forteller han.

Prestisjeprosjekt

Satsingsområdet er alle typer varmepumper og varmeprodukter. Firmaet holder til på Årvold industriområde. Med kun fem ansatte er firmaet lite, men det forhindret dem likevel ikke fra å bidra til et av tidenes prestisjeprosjekter innen energi i Norge. Jan Håkon Jørgensen ble nemlig oppringt da plusshuset Powerhouse Kjørbo skulle bygges i Sandvika. Dette er landets kanskje mest avanserte bygg på energisiden, og et samarbeidsprosjekt mellom store aktører som Snøhetta, Skanska, Asplan Viak og Entra.

– Vi fikk kontakt med Powerhouse Kjørbo gjennom Øivind Syvertsen i Holtefjell VVS, et drammensfirma som vi har et godt samarbeidet med. De visste at da vi hadde noen av de beste løsningen på varmepumper for bergvarme. Produktet er fra spanske Ecoforest, som har laget en pumpe med inverter teknologi, og dette var noe de ønsket i dette prosjektet. Derfor fikk vi dette oppdraget. Og årsaken til at Holtefjell VSS fikk jobben for Entra Eiendom og Skanska var at vi klarte å levere en løsning med SCOP på over 4, slik at konkurrentene ble satt litt på sidelinjen. De klarte SCOP på 3. (SCOP er sesong varmefaktor, forholdet mellom energi puttet inn i maskinen og det man får ut som varme)

Hva har Powerhouse Kjørbo betydd for Temp AS?
– Det er utrolig morsomt at vi ble valgt som leverandør, men foreløpig har vi ikke hatt så stor effekt. Årsaken til det er at vi ikke har gått så voldsomt ut med det foreløpig. Men vi har nylig fått forespørsel om levering til et tilsvarende Powerhouse i Telemark, og i tiden framover kommer vi til å intensivere markedsføringen på bergvarmeprodukter. 

Du kan lese hele denne reportasjen i VVS aktuelt nr. 5, som snart er ute hos abonnentene. 

Har du ikke?  Start et abonnement på VVS aktuelt idag! Meld deg på HER.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår