Beskyldes for kynisme og utpressing

 
Beskyldes for kynisme og utpressingBildet: Administrerende direktør Tor Backe i Rørentreprenørene Norge står fast ved sin uttalelse om at Rørleggervakta 24vvs as framstår som en useriøs aktør i markedet.
Daglig leder i Rørleggervakta 24vvs as, Øystein Helgheim, går rett i strupen på administrerende direktør i Rørentreprenørene AS, Tor Backe, etter VVS aktuelt sin omtale av Rørleggervakta 24vvs sin omdiskuterte forretningsdrift. - Backe driver et kynisk spill, mener Helgheim.

Av Odd Borgestrand

Under overskriften «Svindel eller smart forretningsidé?» har VVS aktuelt fulgt opp den omfattende debatten om selskapets virksomhet som har versert på diskusjonsforumet Norske Rørleggere på Facebook (se faktaboks under).

VVS aktuelt skrev i sin første artikkel om Rørleggervakta 24 vvs at selskapet ikke er medlem i Rørentreprenørene Norge, og at selskapet heller ikke er en godkjent rørleggerbedrift. VVS aktuelt har nå innhentet informasjon som bekrefter at Helgheim har mesterbrev som rørlegger. Det ble fra Helgheim også hevdet at hans selskap er godkjent våtromsbedrift. I fagrådet for våtrom får vi i dag bekreftet at Rørleggervakta 24vvs søkte om medlemskap i går, 13.mars. Søknaden ble innvilget da firmaet har en faglig leder som har såkalt modul B godkjenning, og dermed blir bedriften en godkjent våtromsbedrift, uten nærmere undersøkelser om driften.

Useriøs drift
Administrerende direktør Tor Backe i Rørentreprenørene mente måten Øystein Helgheim driver sin virksomhet på, med såkalte avdelinger i alle norske byer, må betegnes som svært useriøs, og det etter hans mening også må være klare brudd på markedsføringsloven.
- Det som her beskrives kan ikke karakteriseres som annet enn svindel. Siden selskapet ikke er medlem hos Rørentreprenørene Norge kan ikke vi som organisasjon opptre som «politi». Jeg vil derfor anbefale at kunder som føler seg lurt  om å rapportere dette til forbrukertilsynet, sa Tor Backe i sin kommentar. 

Sterke beskyldninger
På vegne av sin klient skriver advokat Morten Grimstad i AdvokatCompagniet DA i Bergen at Backe kommer med svært sterke beskyldninger. «Det er fullstendig misvisende at Rørleggervakta 24vvs as bryter markedsføringsloven, og en finner det svært merkverdig at Backe her kan være «dommer» for en slik vurdering, all den tid det er temmelig opplagt at det ikke foreligger noe brudd på markedsføringsloven i forhold til selskapets markedsføring», skriver advokaten i et brev til ansvarlig redaktør i Byggfakta Docu, Pål Engeseth.
Øystein Helgheim kommer selv med følgende kommentar:
«Dette er meget sterke beskyldninger, og de er fullstendig feilaktige. Administrerende direktør hos Rørentreprenørene har gjennom en årrekke drevet kampanjer og utpressing av bedrifter som har valgt å stå utenfor hans organisasjon. Dette er å betrakte som et kynisk spill og et forsøk på å forfordele markedet til dem som måtte velge å leve under hans paraply», skriver Helgheim.

Useriøs aktør
Administrerende direktør Tor Backe står fast ved sin uttalelse om at Rørleggervakta 24vvs as framstår som en useriøs aktør i markedet. Beskyldningene om kampanjer, utpressing av bedrifter og et kynisk spill møtes med hoderysting fra Backe.
- Jeg har ingen kjennskap til Øystein Helgheim som person og ønsker derfor ikke å kommentere dette ytterligere. Påstandene faller på sin egen urimelighet, mener Backe.

OM RØRLEGGERVAKTA 24VVS AS:
Rørleggervakta 24vvs AS, ble etablert i juli 2017.Selskapet omtaler seg selv som er et landsdekkende rørleggerforetak som har døgnvakt 24 timer i døgnet. Selskapet rykker ut til kunder som melder inn problemer med vannlekkasje, tette avløpsrør, eller om de ønsker rørfornying. Selskapet hevder å ha avdelinger i alle norske byer, og sender ut en av sine lokale rørleggere i de ulike distriktene.
Rørleggervakta 24vvs AS har kjøpt annonseplass på Gule sider og opptrer med lokale telefonnumre og lokale adresser i 36 norske byer. I en rekke av disse byene opptrer selskapet med falske adresser. Telefonen viderekobles til et landsdekkende mobilnummer.. Selskapet har to medarbeidere som gir råd og formidler rørleggertjenester mot et administrasjonsgebyr på 3.990 kroner. Kostnaden for utrykning av lokale rørleggere kommer i tillegg, og vil i de fleste tilfeller beløpe seg til omtrent samme beløp som administrasjonsgebyret. Innehaveren Øystein Helgheim er i tillegg til å være innehaver av Rørleggervakta 24vvs as, registrert med 46 ulike enkeltmannsforetak i foretaksregistrene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår