Besto fagprøven på sitt første kuldeanlegg

 
Besto fagprøven på sitt første kuldeanleggBildet: En fornøyd Roland Lindenbeck foran kulderiggen.
– Dette er det første kuldeanlegget jeg har bygget fra scratch, sier Roland Lindenbeck, – så jeg er kjempestolt av å ha bestått!

Roland forteller at han var litt eplekjekk på hvor vanskelig fagprøven kunne være helt til en annen lærling fra ABK kom tilbake etter å ha strøket. - Da ble jeg skikkelig nervøs, og begynte å trene iherdig etter arbeidstid og i helger for å være godt forberedt, sier han til vke.no

Rørlegger
Til daglig er Roland produktansvarlig for AIR-SEP luftutskillere hos ABK Klima AS, der han begynte i 2016. Men egentlig er han rørlegger av yrke og søkte seg i 2012 til Norge for å tjene bedre enn han gjorde i Tyskland.
– Men etter ni måneder fikk jeg slik kjærlighet til landet at jeg bestemte meg for å bli, og begynte på norskkurs, forteller han. Siden har Roland fullført KEM-linjen i Kongsvinger, tatt teorikurset for kuldemontør på Moderne Kjøling, og kan altså fra nå av kalle seg kuldemontør med fagbrev.

Motivasjon
– Hvorfor bli faglært kuldemontør?
– Først og fremst handler det om interesse. Dernest har Daniel Kristensen, administrerende direktør i ABK, motivert meg masse ved alltid å ha tro på meg. Dessuten driver jo ABK med varmepumper, og da synes jeg det er viktig å kunne litt kuldeteknikk.

Tysk fagutdanning
– Du har også tatt noen kjølekurs ved Norddeutsche Kälte-Fachschule i Tyskland. Er det noen forskjell på tysk og norsk fagutdanning?
– Ja, absolutt. Jeg synes kuldemontørene i Tyskland slurvet mer med vakuumering enn jeg er vant til i Norge. Og så er fagprøven mer krevende, i Tyskland ville denne fagprøven vært for å ta Mesterbrev.

(Kilde: vke.no)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår