Besto fagprøven på sitt første kuldeanlegg

 
Besto fagprøven på sitt første kuldeanleggBildet: En fornøyd Roland Lindenbeck foran kulderiggen.
– Dette er det første kuldeanlegget jeg har bygget fra scratch, sier Roland Lindenbeck, – så jeg er kjempestolt av å ha bestått!

Roland forteller at han var litt eplekjekk på hvor vanskelig fagprøven kunne være helt til en annen lærling fra ABK kom tilbake etter å ha strøket. - Da ble jeg skikkelig nervøs, og begynte å trene iherdig etter arbeidstid og i helger for å være godt forberedt, sier han til vke.no

Rørlegger
Til daglig er Roland produktansvarlig for AIR-SEP luftutskillere hos ABK Klima AS, der han begynte i 2016. Men egentlig er han rørlegger av yrke og søkte seg i 2012 til Norge for å tjene bedre enn han gjorde i Tyskland.
– Men etter ni måneder fikk jeg slik kjærlighet til landet at jeg bestemte meg for å bli, og begynte på norskkurs, forteller han. Siden har Roland fullført KEM-linjen i Kongsvinger, tatt teorikurset for kuldemontør på Moderne Kjøling, og kan altså fra nå av kalle seg kuldemontør med fagbrev.

Motivasjon
– Hvorfor bli faglært kuldemontør?
– Først og fremst handler det om interesse. Dernest har Daniel Kristensen, administrerende direktør i ABK, motivert meg masse ved alltid å ha tro på meg. Dessuten driver jo ABK med varmepumper, og da synes jeg det er viktig å kunne litt kuldeteknikk.

Tysk fagutdanning
– Du har også tatt noen kjølekurs ved Norddeutsche Kälte-Fachschule i Tyskland. Er det noen forskjell på tysk og norsk fagutdanning?
– Ja, absolutt. Jeg synes kuldemontørene i Tyskland slurvet mer med vakuumering enn jeg er vant til i Norge. Og så er fagprøven mer krevende, i Tyskland ville denne fagprøven vært for å ta Mesterbrev.

(Kilde: vke.no)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår