Bidrar til å forme fremtidens rørleggere

 
Bidrar til å forme fremtidens rørleggereBildet: Mikkel Wang er 16 år og i gang med sitt andre halvår som rørleggerlærling i FLOW Meisingset VVS
FLOW Meisingset VVS har i dag seks lærlinger i alderen 16 til 44 år. To av lærlingene er ungdomslærlinger og fire er voksenlærlinger, alle med ulik alder, bakgrunn og utgangspunkt

- For å sikre en pålitelig og kompetent arbeidsstyrke investerer FLOW Meisingset VVS i opplæringsprogrammer for både ungdomslærlinger og voksenlærlinger. Dette gjør vi for å bygge en sterk arbeidsgivermerkevare, samtidig som vi former fremtidens profesjonelle medarbeidere innen rørleggerfaget, sier Åge Johnsen, opplæringsansvarlig i FLOW Meisingset VVS.

- Som en ledende aktør innen rørteknisk drift og vedlikehold i Stor-Oslo, ser vi viktigheten av å investere i kompetanse. Vi har derfor som en naturlig del av driften utviklet lærlinger i mer enn 60 år, sier Johnsen.

Ungdomslærlinger - investering i fremtidens talent

Ungdomslærlingeprogrammet hos FLOW Meisingset VVS gir unge en unik mulighet til å utforske og utvikle ferdighetene som kreves for en vellykket karriere innen rørleggerfaget. Gjennom en kombinasjon av teoretisk undervisning og praktisk erfaring lærer ungdommene grunnleggende prinsipper innen rørleggerarbeid og byggteknikk.

- Ved å investere i ungdommen, ikke bare som fremtidig arbeidskraft, men som høyt kompetente fagarbeidere, bidrar vi til samfunnets og bransjens utvikling som helhet. Ungdomslærlinger får muligheten til å jobbe sammen med erfarne fagfolk, noe som ikke bare øker deres faglige ferdigheter, men også gir dem en dypere forståelse for yrket og dets betydning, mener Åge Johnsen.

Gjennom et to- eller fireårig lærlingeprogram får ungdomslærlinger hos FLOW Meisingset VVS den nødvendige tiden til å utvikle seg og vokse som fagfolk. 

- En svært motivert 15-åring

- Mikkel Wang tok et modig valg da han søkte lærlingplass hos oss rett etter ungdomsskolen. Han var svært motivert for å begynne rett i jobb og å lære seg faget kombinert med praktisk arbeid fra dag en, og i løpet av 4,5 år vil han fullføre læretiden i bedrift kombinert med deltid på skole frem mot svenneprøven og fagbrevet. Mikkel kom til oss som en svært motivert 15-åring, med god verktøyforståelse og nevenyttige egenskaper. Og ikke minst med godt humør, positiv holdning og en ivrig lærelyst, understreker Johnsen.

- Dette var grunnlaget for at vi ønsket å satse på Mikkel sin utvikling. I tillegg stiller han på jobb stort sett et kvarter før tiden nesten hver dag. Men det handler ikke bare om å utvikle de tekniske ferdighetene. Vi legger også stor vekt på mentorskap og personlig utvikling. Hver lærling jobber med en erfaren fagperson som fungerer som deres fadder og mentor og hjelper dem med å vokse til selvsikre, kompetente rørleggere, forteller Johnsen videre.

Voksenlærlinger- utvikling av erfarne fagfolk

FLOW Meisingset VVS anerkjenner også verdien av å tiltrekke seg erfarne fagfolk fra andre bransjer, eller med tidligere erfaring innen rørleggerfaget. Voksenlærlingeprogrammet gir disse en mulighet til å ta rørleggerutdannelse ved å tilby full opplæring i bedrift i løpet av fire og ett halvt år.

- Voksenlærlingene hos oss drar nytte av et skreddersydd opplæringsprogram som tar hensyn til deres tidligere erfaring og ferdigheter. Gjennom praktisk opplæring og veiledning fra erfarne fagfolk, får voksenlærlingene muligheten til å bygge videre på sin eksisterende kunnskap og utvikle seg til dyktige rørleggere. Og akkurat som våre ungdomslærlinger, drar voksne lærlinger ved FLOW Meisingset VVS nytte av praktisk opplæring, mentorskap og muligheter for personlig og faglig vekst.

- Når de går videre gjennom programmet vårt, får de ferdighetene og selvtilliten de trenger for å utmerke seg i rørleggerfaget, samtidig som de bidrar med sine unike perspektiver og erfaringer til teamet vårt, sier Åge Johnsen.

Gode holdninger og arbeidsmoral

Grzegorz Kedzior ble ansatt som voksenlærling i 2020 og skal etter planen opp til svenneprøven til høsten. Han er 44 år, har bachelor i ingeniør- og informasjonsteknologi og jobbet seg i løpet av 20 år målbevisst oppover fra sesongarbeider til produksjonsansvarlig og til slutt gårdsbestyrer med stort ansvar for en gård med bærproduksjon. Da han søkte nye utfordringer og erfaringer falt valget på FLOW Meisingset VVS for en ny karrierevei innen rørleggeryrket.

- Grzegorz bidrar med gode holdninger og arbeidsmoral, har en rolig, hyggelig og trygg tilstedeværelse og har allerede opparbeidet seg solid teknisk fagkunnskap. Han setter krav til seg selv og de han arbeider med og viser tillit og omsorg for sine kollegaer, som gjør at han passer godt inn i rollen som en fremtidig læremester for våre ungdomslærlinger, sier Johnsen.

Bildet: Grzegorz Kedzior, til venstre, bidrar med gode holdninger og arbeidsmoral.
 

- Oppbygging av et fellesskap
 
For FLOW Meisingset VVS er opplæring ikke bare en forretningsstrategi, men en måte å bygge et sterkt og engasjert arbeidsmiljø på. 

- Våre medarbeidere er vår største ressurs. Uansett om det er ungdomslærlinger som utforsker sitt første yrkesvalg, eller erfarne fagfolk som søker nye utfordringer, er FLOW Meisingset VVS forpliktet til å støtte og veilede alle ansatte på deres karrierevei. Ved å tilby et inkluderende og støttende miljø, ønsker vi å bidra til å bygge et fellesskap av dedikerte fagfolk som deler en felles lidenskap for rørleggerfaget. Herunder også en forpliktelse til å levere kvalitet og innovasjon til kundene våre, sier Åge Johnsen, opplæringsansvarlig i FLOW Meisingset VVS, avslutningsvis.

 

 

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår