BIM på HD/4K-skjerm

 
BIM på HD/4K-skjermFoto: Norconsult
Norconsults Energidivisjon jobber aktivt med og er i front på prosjektering i BIM (Building Information Modeling) med markedets mest avanserte verktøy.

Begrepet BIM innebærer mer enn kun 3D modellering. Om all informasjon samt prosedyrer og kommunikasjon mot byggherre og entreprenør legges inn i modellen, kan dette minimalisere produksjon av tegninger som arbeidsunderlag og FDV dokumentasjon. På denne måten kan man unngå å gjøre en arbeidsprosess flere ganger.

For å gjøre dette enklere og bedre har Norconsult anskaffet multitouch 84'' ultra HD skjerm fra SMART Technologies. Dette er det mest avanserte markedet har å tilby og gir brukerne mulighet til å åpne 3D modeller, 2D tegninger, bilder og dokumenter i krystallklar 4K oppløsning for prosjektgjennomgang og dokumenterbar kontroll. Dette bidrar til å unngå misforståelser, gjøre kollisjonssjekk, raskere finne løsninger og sikre enighet i plenum.

SMART har både hard- og software løsninger som skal ivareta samhandling mellom en gruppe mennesker på en effektiv måte. Den fysiske opplevelsen av "finger og penn på skjerm" med et HD/4K innhold til hvordan man kan nyttiggjøre BIM verktøy som Navisworks og Solibri har fått stor oppmerksomhet i utviklingen. Det finnes i dag et utall interaktive løsninger på markedet, men kun et fåtall som ivaretar disse til dels smale og tidvis avanserte applikasjonene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår