Bli kvitt det brune vannet

 
Bli kvitt det brune vannet
Kommer det misfarget vann med dårlig smak eller uønskede bakterier ut av tappepunktene dine? Apurgo tilbyr en effektiv løsning også på dette – rørvask med APURGOClean

I følge Drikkevannsforskriften, kan det allikevel være misfarget og ha uønsket bismak.

"Misfarget vann, det som på folkemunne omtales som «brunt vann», er et irritasjonsmoment og en bekymring for mange byggeiere" forteller Teknisk rådgiver i Apurgo, Arild Sjøtrø. Sjøtrø har selv 19 års erfaring som rørlegger og er nå veldig fornøyd med å kunne levere de nye pumpeløsningene. 

"I tillegg til å effektivt fjerne misfarging vil en permanent pumpeløsning med vannmåler kunne sørge for riktig dosering. Systemet er godt egnet for mindre bygg og er i tillegg tilrettelagt for oppkobling til SD-anlegg, noe de fleste av våre kunder setter som et krav", sier han.


Teknisk rådgiver i Apurgo AS gleder seg over de
nye produktene. FOTO: Apurgo AS

APURGOClean - en mobil pumpeløsning
Kato Lidahl, daglig leder hos rørleggerfirmaet Nilsson Haras i Sortland, forteller at de lenge har etterspurt et godt produkt i markedet for rørvask som i tillegg til vask fjerner uønskede bakterier og belegg. 

"Flere av våre kunder har lenge etterspurt løsninger for håndtering av brunt vann. Systemer som er enkle å ta i bruk uten for mange tilpasninger på eksisterende rørnett har vært mangelvare. Med APURGOClean kan vi raskt rykke ut til kundene og bistå på stedet uten store tekniske inngrep", forteller Lidahl.


Daglig leder, Kato Lidahl i Nilsson Haras AS er
godt fornøyd med samarbeidet med Apurgo AS.
Foto: Nilsson Haras AS

Doseringssystemet APURGOClean lanseres i disse dager og er Apurgos nye intelligente system for kjemikaliedosering. 

"Den mobile pumpeløsningen fra Apurgo er nettopp det vi har etterspurt for å kunne utføre kvalitative rørvasker hos våre kunder her i nord", avslutter han. 

Serviceleder i Nilsson Haras, Jørn Arve Røe, er også veldig fornøyd med at de nå har fått en egen mobil pumpe tilgjengelig i firmaet.

"Nå vil vi kunne bistå enda flere med å fjerne misfarget vann og uønskede bakterier i rørnettet. I tillegg kan vi gjøre dette ute hos kundene med minimalt av driftsstans, noe som er en stor fordel", sier Røe.

 
Serviceleder i Nilsson Haras AS, Jørn Arve Røe, er
meget fornøyd med at de nå kan tilby dette
produktet til sine kunder. Foto: Nisson Haras AS

 
FØR- OG ETTER BILDE: Det ser nesten ut som råolje, vannet som kommer ut av kranen etter en
rørvask, men sluttresultatet blir bra. Hos denne kunden strømmer det nå blankt og velsmakende
vann ut av tappepunktene. Foto:Apurgo AS

Noen ganger går det over
I de fleste tilfeller skyldes misfargingen at kommunen har spylt gjennom det eksterne vannledningsnettet. Dette kan få korrosjon og humus til å løsne og blande seg med vannet. 

Arild Sjøtrø påpeker at løsningen for byggeier eller driftsansvarlig ofte er å la vannet renne helt til det kommer blankt vann ut av kranene, men for noen bygg blir misfargingen et permanent problem. En annen faktor er at dette i tillegg er en kostbar prosess i forhold til vannavgift og svært lite bærekraftig. 

Dersom man opplever brunt vann vil en gjennomspyling ikke ha noen særlig effekt og resulterer i bortkastet tidsbruk og unødvendig vannforbruk. I Apurgo har vi både VVS-, biologi- og kjemikompetanse som sikrer at vi finner den riktige og mest effektive metoden for å løse kundenes problem, forteller han.

Sjøtrø forteller videre at Apurgo sammen med kundene kartlegger den beste løsningen for den aktuelle problemstillingen. 

"Å gjennomføre en risikovurdering er noe man som byggeier er lovpålagt og vi besitter lang erfaring og høy kompetanse innen dette som vi gjerne deler med våre kunder", sier Sjøtrø.

Av og til holder det ikke med en «quick-fix»
I noen tilfeller kan man bli kvitt problemet med en enkel rørvask. I andre tilfeller ser man at man har behov for en mer permanent løsning for vannbehandling og dette har Apurgo tatt høyde for. De lanserer derfor også en permanent pumpeløsning; APURGOClean

Sjøtrø forteller at for byggeiere som sliter med å bli kvitt misfarget vann eller uønskede bakterier vil en permanent installasjon som oftest være den beste løsningen. At man i tillegg kan koble dette opp mot SD-anlegget opplever han at kundene ser som en stor fordel. 

Trondheimsfirmaet har gjennom de siste 11 år levert og blitt en betydelig aktør innen produkter for vannbehandling og tilbyr i tillegg til sine pumpesystemer det energibesparende vannbehandlingssystemet; APURGOM3 som er basert på sølv- og kobberionisering. 

Med APURGOM3 kan du spare energi ved å senke temperaturen i beredere og på tappevannet og likevel få helt trygt vann. Du eliminerer samtidig HMS-risiko som kjemikaliehåndtering og skåldingsfare. 

Sliter på sanitærutstyret
Permanent misfarget (brunt) vann kan være en indikasjon på for høyt innhold av jern, humus og lignende i rørene. I tillegg til negative reaksjoner fra brukerne, medfører dette større slitasje på sanitærutstyret og høyere vedlikeholdskostnader. 


Fagansvarlig, Irene Ytterdal-Larsen, forteller at
APURGOClean pumpesystemer kan tilpasses
ulike rensemidler etter behov. 

"Vår forsknings- og utviklingsavdeling har vurdert flere typer rensemidler og vi tilpasser disse og metode i hvert enkelt tilfelle. Alle våre produkter er godkjent av Mattilsynet for behandling av drikkevann", sier hun.

Skånsomt og effektivt
Ytterdal-Larsen forteller videre at for å få bukt med brunt og misfarget vann gjør Apurgo først en kartlegging for å avdekke sannsynlige årsaker. Dersom denne kartleggingen tilsier det, gjennomføres en rørvask av tappevannsanlegget med et effektivt rensemiddel som er skånsomt mot rørene. Rensemiddelet er ikke helse- eller miljøskadelig, og er meget lett biologisk nedbrytbart. 

I tillegg kan Apurgo gi råd om installasjon av filterløsninger der det er behov for dette, kommenterer Sjøtrø. 

Apurgo lanserer nå sine nyutviklede mobile og permanente pumpeløsninger som er robuste, fleksible og kan tilpasses ulike typer bygg. Med sin kompetanse innen både VVS, biologi og kjemi, sikrer de at man finner den riktige og mest effektive metoden for å løse kundenes problem. Med rene rør, får dere blankt og velsmakende vann igjen lover Arild Sjøtrø som gleder seg til å dra ut på veien for å presentere de nye produktene i markedet.

Les mer om APURGOClean her.


 


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår