Blir rørambassadør i nord

 
Blir rørambassadør i nordBildet: Henrik Støver (Foto: Rachel Antonsen/Bodø Nu)
Henrik Støver er blitt rørambassadør i Nordland. Han elsker å løse kunders små og store problemer.

20 år gamle Henrik kommer fra Bodø og jobber i Haaland VVS. Nylig var han oppe til svenneprøve.

– Jeg liker best å se at det problemet kunden har, ikke er et problem lenger etter at man har vært der. At ting fungerer slik de skal, og å se at kunden blir glad for jobben man har gjort, sier Henrik til rornorge.no

Æren for at han er rørlegger, er det en lærer som var utrolig flink til å framsnakke faget, som skal ha. Henrik prøvde seg som rørlegger i en utplassering, og han har ikke sett seg tilbake siden.

– Jeg er veldig glad i variasjonen i faget. Det er aldri to dager som er like, framholder Henrik.

Han elsker å jobbe, og er også aktiv og sosial utenom arbeidet. Henrik liker å være sammen med venner og trene. I vintermånedene går fritiden med til snøbrett og skiturer. Sommerhalvåret preges av grilling, bading og fjellturer.

Rekrutteringen av rørambassadører er et sentralt element i kampanjen for å trekke flere unge til yrket. Rørambassadørene er ungdom som er glad i rørfaget, som har sagt seg villig til å snakke om det til andre unge og som er aktive på sosiale medier. I tillegg til å framsnakke faget i og utenfor jobben og på sosiale medier, kan de besøke ungdomsskoler og videregående skoler og fortelle om faget – etter avtale med arbeidsgiver.

Rørambassadørene rekrutteres i samarbeid med opplæringskontorene og Rørentreprenørene Norge er i ferd med å få et nettverk av rollemodeller over hele landet. Så langt er det lansert rørambassadører i Agder, Rogaland, Hedmark Oppland, Trøndelag, Buskerud og Nordland. Målet er at alle landets fylker om ikke lenge skal ha slike rollemodeller.

Kilde: Rørentreprenørene Norge

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår