Bømlo og Odda best på vann i Vest

 
Bømlo og Odda best på vann i VestBildet: Jan Ottar Hope og Morten Andreassen sikret seier til Bømlo for beste overflatevann, mens Pål Rogne og Gunnvor Dagestad fra Odda (t.h) dro hjem en ny seier i klassen for grunnvann i Vestlandsmesterskapet. Foto: Odd Borgestrand
Bømlo og Odda har Vestlandets beste drikkevann. Bømlo Vannverk gikk av med seieren i klassen for overflatevann, mens grunnvannsklassen ble vunnet av Skare Vannverk i Odda, som dermed forsvarte sin seier fra forrige Vestlandskåring.

Av Odd Borgestrand

Kåringen ble gjennomført som en del av Vanndagene på Vestlandet i Haugesund. De to vinnerne går nå videre til landsfinalen som arrangeres 5.mars neste år på Norges Varemesse på Lillestrøm i forbindelse med Miljø & Teknikk 2019.
"Norges beste drikkevann"

Det er Norsk Vann og Norsk Kommunalteknisk Forening som står bak den store konkurransen "Norges beste drikkevann" med ni regionale semifinaler, etterfulgt av landsfinalen. Dermed er det totalt 18 regionvinnere som deltar på Lillestrøm, ni i hver av klassene overflatevann og grunnvann. Arrangørene reiser landet rundt med en fast juryformann som har med seg tre lokale jurymedlemmer hvor de tester vannet for smak, farge og lukt.  Johan B. Nilsen leder juryen.

- På Vestlandet finnes det ikke dårlig vann, og derfor var det en vanskelig jobb vi fikk her i Haugesund, sier Nilsen. Nilsen mente konkurransen for Vestlandet var tøffere enn noensinne.
- Alle 14 vannverk som deltok i årets konkurranse fra Hordaland og Rogaland leverer drikkevann av meget høy kvalitet. Godt vann i springen skal være smakfritt, luktfritt og krystallklart, slo han fast.

Gjennom konkurransen ønsker arrangørene å sette fokus på at drikkevann fra norske vannverk har meget høy kvalitet og leveringssikkerhet, og koster mindre enn 1/1000 av flaskevann! De ni delfinalene arrangeres for Nord-Norge, Midt-Norge, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Vestlandet, Sørlandet, Østlandet og Innlandet.

Denne gang er det totalt 130 vannverk som deltar i den prestisjefylte konkurransen. Det er en økning på 30 prosent sammenlignet med konkurransen for to år siden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår