Bravida Danmark kjøper opp solcellevirksomhet

 
Bravida Danmark kjøper opp solcellevirksomhetBildet: Klimasmarte løsninger skal være en større del av Bravida Danmark, som starter i 2022 med oppkjøpet av solcelleselskapet Viva Energi. Foto: Getty Images
DANMARK: Bravida starter sterkt i 2022 med integrasjonen av ventilasjonsselskapet Rotovent i Horsens. Allerede 2. januar trådte selskapets oppkjøp av solcelleselskapet Viva Energi i kraft.

Dette bringer Bravida nærmere målet om å være bransjeledende innen klimavennlige energiløsninger.

Over 5000 solcelleanlegg

Viva Energi, etablert i 2009, fokuserer utelukkende på solcelleanlegg og tilbehør. Selskapet importerer, utvikler, distribuerer og installerer solcelleanlegg for både private og næringsliv i hele landet fra basen i Tilst. Så langt har det vokst til mer enn 5000 solcelleanlegg for private hjem og bedrifter. Bravida vil i første omgang kjøpe 60 % av aksjene og kjøpe ytterligere 40 % i 2025, melder Dagens Byggeri.

– Oppkjøpet av Viva Energi er et ledd i en langsiktig satsing og en utvikling av vårt kundetilbud, som bl.a. inkluderer en totalløsning for lading av elbiler og vårt GreenHub-konsept. Vi ønsker å være ledende i bransjen innen bærekraft, og klimasmarte løsninger vil være en voksende del av vår virksomhet i fremtiden, sier Johnny Hey, administrerende direktør i Bravida i Danmark til dagensbyggeri.dk

Får ny markedsadgang

Siden oppstarten i 2009 har Viva Energi blitt en av landets mest erfarne leverandører av solcelleanlegg og sysselsetter i dag 13 personer. Lars Bjerg, som var med å grunnlegge selskapet, ser mange fordeler med å bli en del av Bravida:

– Vi ønsker å utvikle oss hele tiden, så vi kan tilby kundene de beste løsningene. Bravida har samme fokus på innovasjon og vekst, og nå får vi både ressursene og en ny markedsadgang. Det er mange nye synergier og muligheter ved å bli en del av Bravida. Dette er positivt for Viva Energi, våre ansatte og våre kunder.

Aksjene ble overført til Bravida Danmark 2. januar, noe som i praksis betyr at selskapet inntil videre fortsetter på uendrede vilkår under dagens navn. Det er fortsatt de samme ansatte i Viva Energi som betjener de nåværende kundene.

KILDE: Dagens Byggeri

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår