Bravida med rekordmange lærlinger i 2019

 
Bravida med rekordmange lærlinger i 2019Bildet: Fylkesordføreren i Trøndelag, Tore O. Sandvik, var med på å ønske de 45 nye lærlingene til Bravida Norge i Trondheim velkommen. (Foto: Bravida)
Med over 400 lærlinger totalt, hvor over 170 er nye i år, er Bravida en av Norges største lærlingebedrifter.

– Sammen bygger vi en bedrift for fremtiden, og lærlinger er en viktig del av den fremtiden. Vi har lærlinger innen alle våre fag, elektro, rør, ventilasjon, sikkerhet samt lås og beslag, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge, i en pressemelding.

Tidligere denne uken startet 45 nye lærlinger i Trondheim. Der blir de en del av totalt 116 lærlinger. Første dag ble de møtt av Tore Bakke og regiondirektør for Region Midt i Bravida, Petter Storhaug, som sammen med fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik, ønsket de nye ansiktene velkommen.

– Vi har et ansvar for at de som velger yrkesfag får lærlingplass, derfor tar vi inn så mye som 170 lærlinger. Hvis det blir for vanskelig å få lærlingplass, skapes det et inntrykk av at man tar en risiko ved å velge yrkesfag. Slik kan det ikke være. Vi trenger fagarbeidere i Norge i dag og i fremtiden. Da må både vi som lærebedrifter ta ansvar, men også oppdragsgiverne, som bør forlange lærlinger på alle oppdrag, ikke bare at leverandørene har en lærlingeordning. Oslomodellen er et steg i riktig retning, der det settes et minimumskrav på 10 % lærlinger på kontrakter, sier Bakke.

- Kampen om de beste medarbeiderne er knallhard og tilgangen på erfarne fagarbeidere er knapp. For Bravida Norge, som ønsker å løse sine oppdrag primært med egne ansatte, er lærlinger en viktig ressurs. Ved å ansette lærlinger får de opplæring i våre arbeidsmetoder og blir inkludert i vår arbeidskultur, og Bravida som bedrift får tilgang på den riktige kompetansen. Målet er at alle skal få fast ansettelse i selskapet etter bestått fagprøve, sier Bakke avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår