Bravida vant AGC Biologics-kontrakt

 
Bravida vant AGC Biologics-kontraktBildet: AGC Biologics sitt 18.000 m2 store bygg, som skal bygges i Søborg, er delt i to bygg – et produksjonsbygg og et kontorbygg, som kobles sammen med et mindre tverrbygg i høyde med første etasje.
DANMARK: Bravida Danmark har vunnet elektro-, kjøleteknologi- og ventilasjonskontrakten for AGC Biologics sitt 18.000 m2 store bygg i Søborg.

Av Bjørn Laberg

Totalkontrakten er på nesten 150 millioner DKK. kr. Legemiddelselskapet AGC Biologics sitt 18.000 m2 store bygg vil inneholde produksjonslokaler (rene rom), kvalitetslaboratorier, lager- og ekspedisjonsområder samt kontorer, kundesenter, forsyningskjeller og parkeringskjeller i et tilliggende bygg. Den tekniske kontrakten omfatter ventilasjon, vann, avløp, varme, kjøling (ekskl. Kjølesentral), byggstrøm, IT-infrastruktur, sikkerhet, BMS, sprinkling og solceller.

– Det er en stor og spennende oppgave hvor vi får det overordnede ansvaret for tekniske fag, inkludert koordinering mellom de ulike fagområdene. Vi har allerede veldig god erfaring med denne typen prosjekter, og det er en annen del av vår kompetanseutvikling innen farmasøytisk industri, sier Kurt Kastrup Vestergaard, regiondirektør i Bravida Denmark region Entreprise, til dagensbyggeri.dk

Eksisterende bygninger rives

Før produksjonslokaler, laboratorier, lager og kontorer kan bygges, må de eksisterende byggene på Sydmarken 22 rives, ifølge Byggefaktas prosjektdatabase. 

Kontorbygget vil inneholde kontor, kantine med produksjonskjøkken og resepsjon. De to byggene er forbundet med en mindre tverrbygning i høyde med første etasje. Denne delen av bygget skal inneholde besøkssenter, møterom, støtte og lås/omkledningsfasiliteter for besøkende til produksjonen. I tillegg skal det settes opp et trappetårn for å sikre en vertikal forbindelse i produksjonsbygget.

Som utvikler av prosjektet har AGC Biologics store forventninger til det ferdige resultatet.

– Vi etablerer nå et nytt topp moderne anlegg med et fleksibelt og effektivt oppsett for fremstilling av biologiske legemidler. Det blir et fantastisk anlegg, sier Copenhagen Site Head, Andrea C. Porchia.

Byggingen forventes å være fullført i 2. kvartal 2023.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår