BREEAM bidrar til forutsigbarhet

 
BREEAM bidrar til forutsigbarhetNGBC arrangerte i dag frokostmøte om prosjektledelse og BREEAM til en fullsatt sal i Kongens gate 1. Anders Nohre-Walldèn ønsker velkommen.
NGBC arrangerte torsdag et frokostmøte om prosjektledelse og BREEAM til en fullsatt sal i Kongens gate 1. Miljørådgiver i Asplan Viak, Una Myklebust Halvorsen, og miljøsjef i Vedal AS, Marie Winsvold var dagens foredragsholdere, supplert av utviklingssjef i NGBC, Anders Nohre-Walldèn.

-Hvordan få prosjekter til å tenke mer bærekraftig, spør Una. Vi må få prosjektene til å tenke bærekraft fra dag en, samtidig som vi må - gjennom hele prosjektet opprettholde fokuset, og bygge bærekraftige bygg, sier hun og fortsetter:

-Hvis prosjektene tenker miljø og bærekraft tidlig nok, er det enklere å se mulighetene som er der, og hvilke utfordringer som kan komme underveis. Det vil spare oss for mye tid, og gi oss et bedre sluttresultat, forsikrer hun.

-Det er imidlertid metodikken i BREEAM som er viktig, og ikke poengene i seg selv, slik jeg ser det. Ved bruk av BREEAM får vi bygg som varer, og det er jo hele poenget.

En selvfølge med BREEAM-tankegang
Vedal implementerer bærekraft som en naturlig del av selskapets prosjektmodell. Marie Winsvold forteller at hele organisasjonen er engasjert, og at spesielt ledelsen må være sterkt involvert, når bærekraft og miljø skal være grunnelementene i prosjektmodellen til et større selskap, som Vedal AS.

-Vi har ikke lenger råd til å forbruke nye og destruere gamle materialer. Sirkulær økonomi er det mest effektive virkemiddelet for å nå målet om en bærekraftig prosjektmodell som er like naturlig for alle, fortsetter hun. I Vedal har vi jevnlige møter om BREEAM i produksjon, og vi tenker helhetlig når vi arbeider. Det tror jeg er en forutsetning for å lykkes, sier hun.

BREEAM bidrar til forutsigbarhet og gir bedre økonomi, dette er bevist gjentatte ganger og kunsten er å begynne tidlig nok skal vi tro foredragsholderne her i dag.


Ny veileder fra NGBC
Anders Nohre-Walldèn forteller at NGBC er i gang med en veileder der BREEAM-krav plasseres i prosjektfasene i et byggeprosjekt. - Vi ser på en vurdering av emner i tid, og når krav og emner bør adresseres for at de skal gi best effekt i et prosjekt. Veilederen vil gjelde for BREEAM-NOR 2016.

Til grunn for prosjektfasene i BREEAM-NOR 2016 og denne veilederen, benytter vi «Neste steg» som Bygg21 står bak, legger Anders til.

NGBC søker nå etter to personer som kan hjelpe til med kvalitetssikring av veilederen før den gis ut. -Vi ser etter noen som har god kjennskap til BREEAM-NOR 2016, og som har solid erfaring med prosjektledelse, sier Anders.

-Er det noen der ute som ønsker å bidra så er det bare å ta kontakt. –Planen er å få den ferdig før sommeren med oppdatert plassering av emner i riktig fase, avslutter han.

Vil du bidra? Ta kontakt med Anders.NohreWallden@ngbc.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår