- Byggene må bli grønnere og smartere

 
- Byggene må bli grønnere og smartereIllustrasjon: Techem AS
VVS DAGENE 2022: - Under VVS-dagene vil vi fokusere på hvordan individuell måling- og avregning av forbruk kan bidra til grønnere og smartere bygg, sier Katrine Furulund, markedskoordinator i Techem AS.

Av Bjørn Laberg

- I Techem gjør vi det enklere for styret og beboere å ha kontroll på forbruk og kostnader med hjelp av individuelle vann- og varmemålere. Avregning etter faktisk forbruk er rettferdig og stimulerer til fornuftig forbruk. Erfaring viser at under 20 prosent av beboerne bruker over halvparten av forbruket. Ved å installere målere for vann og varme betaler man kun for eget forbruk – ikke naboens. Som en del av tjenesten vår har vi også utviklet en app og portal hvor beboerne og styret kan få full oversikt over forbruket sitt, og hvor de kan sette opp alarmer som varsler dem ved høyt forbruk, sier Furulund til VVS aktuelt.

Techem sine kunder er borettslag og eiendomsinvestorer samt kooperativer, forretningsførere og eiere av boligblokker. 

- Det aller viktigste tiltaket for en mer miljøvennlig energibruk er ikke å produsere mer, men å bruke mindre. På messen kan besøkende komme innom for å høre mer om hvordan våre produkter og tjenester endrer folks forbruksvaner og over tid bidrar til en bedre forbrukskultur ved at folk blir mer bevisst på eget forbruk. Vi stiller med relevant VVS-utstyr innen på messen, du vil bl.a. kunne få se nærmere på våre vann-, energi- og radiatormålere. I tillegg ønsker vi å vise frem de siste nyhetene våre innenfor satsingsområdet vårt elbillading, sier hun videre.

- Synliggjøring av individuelt forbruk gir insentiver til sparing, studier viser at forbruket synker med opptil 30 prosent ved innføringen av individuell måling. Dette gagner også miljøet da naturlige ressurser brukes mer effektivt. Vi har derfor store forventinger til VVS-dagene og håper at fokuset på messen vil være på energieffektivisering og det grønne skiftet. Dagens høye strømpriser har helt klart en innvirkning på markedssituasjonen i dag. Dette berører oss siden energi knyttet til oppvarming av vann og oppvarming av bolig, er de utgiftene beboerne legger merke til på regningen. Derfor har det blitt viktigere enn noen gang for kundene våre å investere i løsninger for smartere bygg, avslutter Katrine Furulund i Techem AS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår