Bygger Bama-bygg på 32.000 kvm

 
Bygger Bama-bygg på 32.000 kvm– Bama-prosjektet her på Tranby er det desidert største byggeoppdraget vi har hatt. Nå føler jeg at vi virkelig har rykket opp i eliteserien innen norsk entreprenør-virksomhet, sier daglige leder i Alento AS, Kristian Lindland(midten), her sammen med prosjektsjef Simen Herregården Thrygg(t.h.) og nyansatt økonomisjef Bjørn Ove Lysaker ute på Bama-tomta.
Alento AS har nå startet arbeidene med ett av de største enkeltstående byggeprosjektene i Viken for tiden, nærmere bestemt Bama-bygget på Tranby i Lier.

– Det kommer til å være totalt mellom 300 og 400 arbeidere som vil være i sving med gigantprosjektet, sier Alento-sjef Kristian Lindland.

Tomta, den såkalte Kværner-tomta like ved Aker Solutions på Tranby i Lier, er på hele 85.000 kvadratmeter. Her skal det nye Bama-bygget nå vokse opp med en grunnflate på 22.500 kvadratmeter. Grunnarbeidene startet i august, og bygget skal stå ferdig i april 2022. Bama-bygget oppføres i henhold til strenge miljøkrav og skal sertifiseres etter Breeam-standard.

EKSPLOSIV VEKST
Alento AS, som holder til på Åssiden i Drammen, ble stiftet i 2013 med fire ansatte. I dag er det 41 ansatte, og selskapet omsetter for godt over 600 millioner kroner.  – Ordrereserven for neste år er allerede like stor som den årlige omsetningen, og i oktober flytter vi over til nye og moderne lokaler i Kjellstad Næringspark rett ved E18 i Lier, opplyser Lindland.

– Alento er i stadig vekst og vi ønsker nå å ansette enda flere medarbeidere, sier daglig leder Kristian Lindland.

Det har vært mange store og prestisjefylte prosjekter siden oppstarten inkludert blant annet Stadionkvartalet i Mjøndalen, Nordre Jarlsberg Brygge, Engersand-prosjektet, Cater-bygget på Liertoppen, Visma-hovedkontoret i Tønsberg og Røyken Næringspark, men ingen er i nærheten av det som nå skjer på Tranby der frukt- og grønnsaksgiganten Bama virkelig tråkker til med et bygg med over 32.000 kvadratmeters bruksareal.

BAMA VALGTE ALENTO OG LIER
Virksomhetene til Bamas Industri og Bamas blomstervirksomhet skal flyttes og samlokaliseres på Tranby. Bama Industri videreforedler i dag salater, frukt og grønnsaker ved to produksjonsanlegg i Lier. Når bygget står ferdig vil det være tilrettelagt for betydelig kapasitetsvekst og effektiv produksjon.

Bamas blomstervirksomhet, som i dag er lokalisert på fire forskjellige steder, flytter og samler sin virksomhet til det nye bygget allerede i desember 2021. Det blir 400 arbeidsplasser lokalisert i det nye BAMA-bygget, og årsaken til at konsernet valgte å satse videre i nettopp Lier er nærheten til markedet og til det viktige produsentmiljøet i området samt miljøgevinster og kompetansen hos de ansatte.

BAMA-BYGGET: Slik vil Bamas bygg på Tranby i Lier fremstå når det er ferdig med 22.500 kvadratmeter grunnflate og 32.000 kvadratmeter bruksareal. Bygget skal huse både Bama Industri og Bamas blomstervirksomhet. Illustrasjon: Arkitektene Astrup og Hellern

– RYKKET OPP I ELITESERIEN
Drammensselskapet Alento AS vant den tøffe anbudsrunden om totalentreprenør-oppdraget i konkurranse med flere av de største entreprenørene i landet, mens Kongsberg Entreprenør AS står for selve grunnarbeidet, Stenseth & RS Entreprenør tar seg av betongarbeidet og Alentos søsterbedrift Metacon Industrimek AS i Rakkestad har ansvar for råbygg og stålentreprise.

Totalt vil det være mellom 50 og 150 som arbeider inne på anleggsområdet til enhver tid, og samlet sett vil det være mellom 300 og 400 som er involvert i gigantprosjektet på Tranby.

– Dette er det desidert største prosjektet vi har hatt noensinne. Nå føler jeg at vi virkelig har rykket opp i «eliteserien» og beviser at vi kan ta på oss og løse store og komplekse byggeprosjekt i konkurranse med de aller største entreprenørselskapene i Norge, sier daglig leder Kristian Lindland i Alento som i 2018 gikk inn i Frigaard-gruppen. Dette er et entreprenør- og eiendomsutviklingsselskap som består av Rakkestad-selskapet Metacon, Alento og Frigaard Bolig med en total omsetning på1,2 milliarder kroner.

– Dette medfører at vi nå er en enda tyngre aktør i markedet med sterk finansiell ryggrad, bred kompetanse og mulighet til å være med på å utvikle egne eiendomsprosjekt, sier Lindland som nå gleder seg til å flytte til Kjellstad Næringspark.

ØNSKER FLERE KOLLEGER
– Her får vi enda mer tidsriktige lokaler som ligger veldig synlige og sentralt til rett ved E18 i Lier. Dette blir også veldig viktig i forhold til vårt ønske om økt rekruttering av lokal arbeidskraft, påpeker Alento-sjefen som har fått med seg to nye i ledertrioen, nærmere bestemt Bjørn Ove Lysaker fra Lier som økonomisjef og 29 år gamle Simen Herregården Thrygg fra Røyken som prosjektsjef.

– Alento er i stadig vekst, og vi vil nå ansette enda flere medarbeidere. Vi har allerede en god del yngre medarbeidere, men vi ønsker å ansette enda flere både yngre og mer erfarne medarbeidere slik at vi får en fin miks av ungdommelighet og erfaring, sier den unge prosjektsjefen i Alento AS som selv begynte i selskapet for fem år siden. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår