Bygger nærvarmeanlegg for Teknobyen

 
Bygger nærvarmeanlegg for TeknobyenBildet: Nærvarmeanlegget som blir en helhetlig varme- og kuldeløsning for Teknobyen, vil utveksle energi mellom Teknobyen-byggene. Illustrasjon: Sweco
NCC bygger på oppdrag for KLP Eiendom AS et energieffektiviserende nærvarmeanlegg for Teknobyen – Trondheims nye senter for teknologi og forskning.

Nærvarmeanlegget «Teknobyen energy grid» er utviklet og bygges i forbindelse med NCCs pågående oppføring av det 47 250 kvadratmeter store kontorbygget Teknostallen i Trondheim, og som er en sentral del av byens nye senter for teknologi og forskning, Teknobyen.

Bildet: NCC bygger et energieffektiviserende nærvarmeanlegg for Teknobyen i forbindelse med den pågående byggingen av Teknostallen i Trondheim.

– Denne løsningen er et godt eksempel på hva man kan få ut av gode samspillsprosesser, gode samspillsmedarbeidere og en innovativ byggherre. KLP Eiendom Trondheim utfordrer oss, og det liker vi, sier Head of Department Lars Petter Gamlem i NCC Building Midt-Norge.

Nærvarmeanlegget som blir en helhetlig varme- og kuldeløsning for Teknobyen, vil utveksle energi mellom Teknobyen-byggene. Den felles varmesentralen vil ha en effekt på 1,8 megawatt (MW) og vil betjene store deler av Teknobyens opp mot 100 000 kvadratmeter med kontor- og næringsarealer.

Bildet: Den felles varmesentralen vil ha en effekt på 1,8 megawatt (MW) og vil betjene store deler av Teknobyen. Illustrasjon: Sweco

– Konseptet er utviklet og basert på et naturlig kuldemedium som propan, og dermed med betydelig mindre klimapåvirkning sammenliknet med dagens tradisjonelle varmepumpeanlegg, og vil også ha lengre levetid, forteller NCCs prosjektutvikler Jan Martin Lervåg i Trondheim.

Nærvarmeanlegget skal settes i drift i juli 2023 i forbindelse med åpningen av første byggetrinn av Teknostallen.

­– Vi har en strategisk ambisjon om å være ledende på miljø og bærekraft, og dette tiltaket støtter godt opp om vår strategi. Vi ser frem til å se resultatet av NCCs arbeid og er sikker på at «Teknobyen energy grid» blir levert i tråd med avtalen, sier prosjektleder Lasse Volden i KLP Eiendom.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår