Bygger Nordens største vindpark

 
Bygger Nordens største vindparkAdministrerende direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør (t.v.) og styreleder Steinar Bysveen i Fosen Vind DA.
Fosen Vind har tildelt Veidekke Entreprenør anleggskontrakten for den største av de seks vindparkene på Fosen i Trøndelag. I april begynner arbeidet med å bygge 6 mil med internveier, 80 vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur i Storheia vindpark. Oppdraget er verdt om lag 400 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er stolte over å ha blitt valgt og glad for å få være med på byggingen av nok et vindkraftprosjekt, dette blir det fjerde i rekken for oss i løpet av de siste årene. Byggingen av vindparker er viktige og fremtidsrettede oppdrag, og vi gleder oss stort over å ta del i det grønne skiftet i Midt-Norge sammen med Statkraft og Fosen Vind, sier avdelingsleder Erik Eiane i Veidekke.

Storheia vindpark er den største av de seks vindparkene som Statkraft bygger ut for Fosen Vind DA. Når vindparken er ferdig, vil den være Nordens største vindpark på land. Den årlige kraftproduksjonen vil tilsvare strømforbruket i 50.000 norske hjem, mer enn én milliard kilowattimer.

Infrastrukturen Veidekke skal bygge i vindparken omfatter følgende hovedelementer:
·         80 turbinfundamenter med tilhørende oppstillingsplasser for montasjekraner
·         Ca 60 kilometer internveier, inkludert kabelgrøfter, optiske fiberkabler og 36kV høyspenningskabler
·         Trekking av cirka 300.000 meter med kabler
·         Oppføring av ett servicebygg, en transformatorstasjonsbygning og tre transformatorceller
Anleggsarbeidene tar til i april/mai, og når arbeidet er ferdigstilt vil vindparken være klar for montasje av vindturbiner fra andre kvartal 2019. Mer informasjon om prosjektet finnes her: www.fosenvind.no/vindparkene/storheia-vindpark/ 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår