Bygger ungdomsskole i tre i Lillestrøm

 
Bygger ungdomsskole i tre i LillestrømSophie Radich Skole i Lillestrøm er planlagt bygget i massivtre med plass til 720 elever. Bygget får en markant arkitektur med en bygningskropp formet som en firkløver. (Ill: Arkitema Arkitekter).
AKTUELLE PROSJEKTER: I september vant Arkitema Arkitekter sammen med Kruse Smith Entreprenør konkurransen om ny, åtte-parallell ungdomsskole for 720 elever i Lillestrøm. Skolen skal bygges i massivtre og formes som en firkløver.

Av Therese Alne Bolin

Sophie Radich Skole i Lillestrøm er planlagt bygget i massivtre med plass til 720 elever. Bygget får en markant arkitektur med en bygningskropp formet som en firkløver. Med et stort fokus på den omkringliggende naturen vil elevene oppleve et samspill mellom inne- og utemiljøet, lover arkitektene, og understreker at skolen skal være for alle, i og utenfor skolens åpningstid.

- Vi bygger ikke bare en skole for elever og ansatte men også for alle de menneskene som bor i området. Skolen skal være sted for å bygge sosiale relasjoner, både i og utenfor skolens åpningstid. Derfor er landskapet omkring skolen inviterende åpent. Idrettsanlegget og språk – og realfagssenteret ligger i direkte tilknytning til hovedinngangen, og kan benyttes uavhengig av skolens åpningstid, sa Astrid Seeberg, forretningsområdesjef i Arkitema Architects i Oslo i en pressemelding da de vant i september.

 

Bygges i to trinn

Skolen skal planlegges for 720 elever, men kun byggetrinn 1 for 630 elever skal utføres som en del av hovedkontrakten. Byggetrinn 2 for utvidelse fra 630 til 720 elever er en opsjon i kontrakten. Prosjektet består av ungdomsskole byggetrinn 1 og 2, idrettshall med spilleflater og tilhørende uteområde. Totalt anslås det et areal på ca. 11 000 m2 BTA for skolen og idrettshallen. Total estimert kostnad er 425 millioner kroner.

Lillestrøm kommune har ambisiøse planer for å skape en skole i toppklasse. Den nye skolen representerer en overgang mellom eksisterende villabebyggelse og området ved Kjeller flyplass som skal utvikles til en ny høykvalitetsbydel.

Arkitema Architects har i samarbeid med Kruse Smith utformet prosjektet «Firkløver», som skal være en skole med et moderne og fremtidsrettet læringsmiljø, samtidig som den skal fungere som et lokalt samlingspunkt for nærområdet. Sophie Radich skole skal være et nav for kreativitet, tverrfaglig kunnskapsdeling, kultur og fellesskap, skriver arkitektene.

Skolen blir formet som en firkløver, med tre læringsfløyer og en fjerde fløy med idrettshall, samt språk- og realfagssenter. I senter av «Firkløver» ligger skolens hjerte med trappeamfi, kantineområde, aktivitetssal og musikkavdeling. Alle de offentlig tilgjengelige funksjonene er lagt til plan 1, som med sin transparens og åpenhet, inviterer både omverdenen og landskapet inn.

Nybygg av ungdomsskole i Lillestrøm

Verdi:                 425 millioner kroner

Byggestart:        mai 2020

Ferdig:               august 2021

Roller

Tiltakshaver: Skedsmo Kommune

Innbudt Totalentreprenør: Kruse Smith Entreprenør AS Avd Øst

RI Reguleringsplan: Gottlieb Paludan Architects

RI Elektroteknikk: GK Elektro as

RI Ventilasjon: GK Inneklima AS

RI VVS: GK Rør Oslo AS

Elektroinstallatør: GK Elektro AS

(Kilde: Byggfakta Live/Arkitema Arkitekt)

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår