- Byggfakta fyller 50 år!

 
- Byggfakta fyller 50 år!Byggfakta-gjengen jubler over at selskapet Byggfakta Docu as fyller 50 år i år, og forbereder seg på en skikkelig feiring.
I år er det 50 år siden selskapet Byggfakta Docu as etablerte seg og startet arbeidet med å bygge opp en prosjektdatabase for tidligere, pågående og planlagte byggeprosjekter i Norge. Selskapet holder til på Verket i Moss.

I tillegg til å drifte databasen med byggeprosjekter i Norge, gir selskapet ut fagbladene Byggfakta og VVS aktuelt. De står også bak nettsidene byggfakta.no og vvsaktuelt.no, i tillegg til produktportalen produktfakta.no.

 - Vår database inneholder i dag svært verdifull informasjon om hva som rører seg i bygge-Norge, og vi merker at interessen for å få tilgang til basen øker, sier COO og produkt- og utviklingsansvarlig i Byggfakta Docu i Norge, Pål Engeseth. Byggfakta Docu as i Norge er en del av det nordiske konsernet Docu Group Sweden AB i Sverige, som også eier liknende selskaper i Finland og Danmark.

50-års jubileet skal feires ordentlig neste fredag i M6-bygget på Verket i Moss.

Noen opp- og nedturer

Engeseth har vært med i selskapet fra 1994 og innrømmer gjerne at det har blitt noen opp- og nedturer.

 - Ja, både vi i Byggfakta og bransjen forøvrig har vært med på litt både opp og nedturer. Det er jo litt av livet og spenningen med denne bransjen. Vi føler litt på hvordan konturene ellers i Norge er, samtidig som vi kan vri mange situasjoner til muligheter både for oss og våre kunder. Byggfakta startet allerede i 1969, og var den gangen nesten som en forening å egne. Da het det «detaljhandlernes forening og et sekretariat på et par personer utvekslet medlemmenes informasjon. Så ble det kommersialisert og når jeg startet var vi rundt 15 årsverk. I dag har konsernet nærmere 60 årsverk knyttet til våre tjenester, men da har vi også utvidet tilbudet vårt en del.

Soning og ordførerkandidat

Pål Engeseth bor i Son og er for tiden ordførerkandidat for Høyre i Vestby. Han har stor tro på både næringslivet i regionen, ikke minst vektspotensiale, og på aktiviteten i byggebransjen i området.

Men sin gode innsikt i byggebransjen kan han gi presise analyser av utviklingen i så måte.

 - Jeg er kjempeheldig som har fått være med på reisen med Byggfakta. Jeg startet som selger, men har vært administrerende i 17 år, før jeg i 2017 trådte et hakk tilbake. Kroppen er godt fornøyd med mindre ansvar, samtidig har jeg fått muligheten til å dykke dypere ned i både markedsendringene i bransjen, og å jobbe med spennende prosjekter for å utvikle produkter og opplyse markedet, sier han.

Informasjon om prosjekter til 3521 milliarder kroner

For landets entreprenører, arkitekter, byggherrer og alle som jobber innen bygge- og eiendomssektoren, har denne basen vært en uvurderlig kilde til informasjon om hva som skjer i bygge-Norge.

 - Det er viktig for både utbyggere og leverandører å få synligjort hva de holder på med, hva de selger og hvor i landet de driver på. Databasen til Byggfakta, som er en interaktiv database og heter Byggfakta Live, inneholder i dag mer enn 20 000 norske bygg- og anleggsprosjekter. For tiden ligger det inne informasjon om pågående og planlagte byggeprosjekter til en verdi av 3521 milliarder kroner.

 - Hver uke leverer vi oppdatert informasjon om ca. 250 nye og 1 100 eksisterende prosjekter hver uke til våre kunder, forteller Engeseth.

Et nordisk konsern

Administrerende direktør i selskapet er Daniel Antonsson, som foreløpig bor i Sverige, men leier en leilighet på Verket i Moss. Antonsson har bakgrunn fra Docu Group Sweden AB i Sverige, som er eierne til norske Byggfakta Docu as. Han har stor tro på å få Byggfakta til å vokse ytterligere.

 - Ja, jeg har stor tro på dette selskapet og det vi leverer, og jeg ser at det er muligheter for å vokse ytterligere. Som nordisk konsern kan vi for eksempel dra god nytte av å sammenlikne nysatsinger og resultater fra våre forskjellige land, og bruke det til det beste for kundene og oss, sier Antonsson.

Den unike forretningsidé

 - Byggfakta bruker betydelige ressurser på å kartlegge fortetningsmulighetene for våre kunder og det er nettopp dette at vi samler mye informasjon fra hele Norge, for mange kunder, til hele markedet er hele konseptet, den unike forretningsideen. Dette gir en kostnadseffektiv modell som både vi og kundene tjener på. Skulle kundene gjort dette selv, ville kostnadene for den enkelte kunde vært svært mye høyere, sier Engeseth.

Flere forretningsområder

Selskapet har to ulike bedriftsgrener – én som omfatter salg av informasjon om bygg- og anleggsmarkedet, og én avdeling som gir ut fagbladene Byggfakta og VVS aktuelt, med tilhørende nettsider byggfakta.no og vvsaktuelt.no.

I tillegg driver de Nordens største produktportal, produktfakta.no. Dette er en nettside med en komplett oversikt over produkter, løsninger, nyheter, dokumentasjon og referanseprosjekter rettet mot proffmarkedet, samt forbrukernettsiden byggfaktabolig.no.

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live. Bestill gratis demo her:

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår