Byggfakta Group er på børsen

 
Byggfakta Group er på børsenBildet: I dag, 15. oktober 2021, kunne en stolt Stefan Lindqvist ringe i bjella, og markere at Byggfakta Group er notert på Nasdaq-børsen i Stockholm. Foto: Lars Schön
Byggfakta Group har nådd en milepæl i selskapets historie, når de i dag har blitt notert på Nasdaq-børsen i Stockholm.

Av Bjørn Laberg

- I dag er det en viktig dag i Byggfakta Groups historie. Vi er ekstremt takknemlige til alle våre ansatte som har bidratt til utvidelsen av Byggfakta for å bli ledende på markedet for prosjektinformasjon og byggteknologi. Vi ønsker de nye aksjonærene velkommen, som slutter seg til oss i dag når vi noterer oss på Nasdaq Stockholm. Dette er en milepæl, som ytterligere forbedrer betingelsene for vår fortsatte ekspansjon. Samtidig styrker det Byggfakta Groups, fra før sterke markedsposisjon, sier Stefan Lindqvist, administrerende direktør i Byggfakta Group.

Sterkt fotfeste

- For litt over 20 år siden ble jeg intervjuet av en lokalavis der jeg sa at Byggfakta blir Ljusdals første børsnoterte selskap. Jeg er derfor veldig stolt over å at vi nå har gjennomført børsnoteringen. Markedet for teknologiske løsninger for byggebransjen vokser raskt, drevet av økt penetrasjon og bruk av digitale verktøy i den historisk konservative byggebransjen. Hos Byggfakta er vi stolte over å lede denne trenden som leverandør av løsninger med sterkt fotfeste i Norden og Storbritannia, sammen med økt tilstedeværelse i resten av Europa, Asia og USA gjennom strategiske oppkjøp, sier Lindqvist.

- Ved å samarbeide med alle interessenter i byggeprosessen og aktivt utvide produktporteføljen vår for å tilby et mer komplett tjenestetilbud, kan vi skape en helt unik opplevelse for våre kunder og samle aktører i byggebransjen gjennom vår egen programvareplattform. Sammen med våre mer enn 1600 engasjerte ansatte og kunder, ser vi frem til å fortsette vår reise til å bli den ledende leverandøren av teknologiske løsninger i byggebransjen, understreker Lindqvist.

Ledende teknisk plattform

Gjennom årene har flere private equity -fond investert i Byggfakta Group. 

- Vi er veldig stolte over prestasjonene de siste årene, der Stefan og teamet har oppnådd sterk vekst og bygget et fantastisk selskap med en ledende teknisk plattform for å betjene byggebransjen. Byggfakta er en naturlig konsolidator av bransjen, takket være vår sterke organiske vekst og våre gode kontantstrømmer drevet av den abonnementsbaserte forretningsmodellen. Jeg ser frem til å jobbe med Stefan og teamet i dette nye miljøet. Den sterke interessen for tilbudet fra både private og profesjonelle investorer er et bevis på markedets tillit til ledelsen og vår fortsatte vekststrategi. Stirling Square Capital Partners er glade for å kunne fortsette denne reisen med selskapet og våre nye aksjonærer, sier Henrik Lif, medlem av investeringskomiteen i Stirling Square Capital Partners og styreleder i Byggfakta Group.

Klar vekststrategi

- Samarbeidet mellom de ansatte, ledelsen og styret har bidratt til veksten av Byggfakta Group og etablert sin posisjon som en ledende teknologi- og dataleverandør til byggebransjen med en klar vekststrategi. TA ser frem til å støtte den videre utvidelsen av Byggfakta og ønsker alle nye aksjonærer velkommen som følger denne reisen, sier Naveen Wadhera, administrerende direktør i TA Associates og styremedlem i Byggfakta Group.

Betalingen fra de nye aksjene utstedt av selskapet forventes å beløpe seg til cirka 3 274 millioner svenske kroner. Byggfakta Group har til hensikt å bruke disse ekstra midlene til å betale tilbake gjeld og finansiere konsernets oppkjøp av BCI Media Group Pty Ltd, en ledende informasjonsleverandør for byggebransjen i Asia og Stillehavet og USA. 

Byggfakta Group har cirka 43 000 eksisterende kunder, over en million aktive byggeprosjekter, over 160 000 byggevarer og mer enn 137 000 anskaffelser per år, på markeder som Norden (Sverige, Finland, Danmark og Norge), Storbritannia, Portugal, Spania, Sveits. Australia, New Zealand, Asia og USA.

Byggfakta eier blant annet fagbladene Byggvärlden og Byggfakta, inkludert fagnettstedet vvsaktuelt.no, samt Nordens største produktportal, produktfakta.no.

Prosjektdatabasen Byggfakta SMART er i dag Norges største database med byggeprosjekter – offentlig og private. Her overvåkes relevante prosjekter innen bygg- og anleggsbransjen og sikrer abonnenter av tjenesten detaljert informasjon med høy kvalitet.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår