Caverion med i Science Based Targets-initiativet

 
Caverion med i Science Based Targets-initiativetIllustrasjonsbilde
Caverion har sluttet seg til Science Based Targets-initiativet. Dette er et partnerskap bl.a. av Global Compact og WWF, og har som mål å mobilisere privat sektor til å begrense global oppvarming til 1,5 grader.

Over 1 000 selskaper fra 60 land har så langt sluttet seg til SBTi. Mens globale utslipp fra energi- og industrisektorene økte med 3,4 prosent 2015-2019 sank SBTi-selskapenes utslipp i samme periode med 25 prosent.

– Bærekraft er et av de strategiske kjernetemaene til Caverion. Vi jobber side om side med våre kunder og leverandører for å utvikle smarte og bærekraftige løsninger for bygg, industri og infrastruktur. Ved å bli med i SBTi har vi som mål å redusere vårt eget karbonfotavtrykk i tråd med klimavitenskap. Vi vil oppnå dette ved å planlegge og implementere konkrete handlinger for hele verdikjeden vår, inkludert materialvalg og bilparken vår, sier Jacob Gøtzsche, konsernsjef i Caverion Corporation i en pressemelding.

Ved å bli med i SBTi vil Caverions miljømessige bærekraftsmål i fremtiden bli validert mot vitenskapsbaserte kriterier. Caverion har allerede satt et mål om å skape bærekraftig innvirkning gjennom sine løsninger, med et positivt karbonhåndavtrykk som er 10 ganger større enn selskapets karbonavtrykk (scope 1-2) innen 2030. Allerede i 2021 var Caverions positive håndavtrykk dobbelt så stort som selskapets fotavtrykk. Vitenskapsbaserte mål gir en klart definert vei for bedrifter til å redusere utslipp av klimagasser, bidrar til å forhindre de verste konsekvensene av klimaendringer og støtter fremtidssikker forretningsvekst. 

Caverion Norge lanserte i høst en bærekraftsrapport med flere konkrete klima- og miljømål. 
– Vi jobber parallelt med å utvikle og tilby klima- og miljøeffektive tjenester og redusere eget klimafotavtrykk. Dette er det både mye fornuft og god økonomi i – for kundene våre og oss selv, sier adm.dir. Knut Gaaserud i Caverion Norge.

– Science Based Targets er en ytterligere konkretisering og forpliktelse til dette arbeidet på vei mot en mer bærekraftig byggenæring. Jeg er stolt av å jobbe i et selskap som har en offensiv holdning til dette og er utålmodig etter å se en raskere grønn omstilling i vår bransje, sier Gaaserud.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår