Cersaie inviterer til «lyden av design»

 
Cersaie inviterer til «lyden av design»Bildet: Design står i sentrum for alt som skjer i Bologna denne uka. Cersaie og Bologna Design Week samler godt over 100.000 besøkende i den historiske byen.
Cersaie 2018: Musikken vil følge besøkende på en følelsesmessig reise gjennom tidløs design under årets Cersaie-messe som åpnet i Italienske Bologna mandag.

Av Odd Borgestrand
Bologna

Cersaie vil gjerne framstå som et internasjonalt arrangement for designere av keramiske fliser, glass og baderomsinteriør. Messen, som i år arrangeres for 36.gang, satte ny publikumsrekord i fjor med drøyt 111.000 besøkende, hvorav halvparten var internasjonale gjester som kom til Italia. Årets messe samler 869 utstillere fra mer enn 40 land.

«The Sound of Design - Italian Style Contract»
er tittelen på årets kollektive utstilling på Cersaie. Den nye hall 30 i messesenteret i Bologna, tar for seg musikken som tonefølget til klassisk design gjennom flere årtier. Musikk og design er både resultatet av en kreativ handling, og de berører våre følelser og bryter ned barrierer, forklarte de to kuratorene Angelo Dall'Aglio og Davide Vercelli under åpningen mandag ettermiddag.
Med The Sound of Design tar de sikte på å demonstrere at musikk og design kan tilpasse seg dagens trender og moter og bli en driver for nye ideer.

Lydsporet som følger de besøkende når de utforsker utstillingen, vil bestå av en serie sanger utgitt mellom 1976 og 1983, som har etablert seg gjennom årene som tidløse ikoner.  Her blir det «salig blanding» av ulike musikalske sjangere som rock og disco, pop og heavy metal, elektro, punk, reggae, og hip hop. Arrangørene lover en «eksplosjon av kreativitet», som ikke var begrenset til musikk, men som også påvirket aktører verden over innen design. Musikk fungerte som en modell for avantgarde-designere, og formet den konseptuelle og romlige utviklingen av deres ideer.

Unike utstillingsplasser
Sound of Design vil bli delt inn i en rekke forskjellige sett, som hver for seg vil bruke italienske keramiske installasjoner og baderomsmøbler til å skape unike utstillingsplasser. Det musikalske lydsporet, sammen med bilder og videoklipp fra perioden, vil følge med på besøkende på en følelsesmessig reise som utforsker fleksibiliteten og egenskapene til de viste produktene. Arrangørene tror musikken vil være med å forsterke opplevelsene fra årets messe, ved at de får en ny innfallsvinkel for å studere kvaliteten, allsidigheten og ytelsen til keramiske fliser og baderomsmøbler. Hovedattraksjonen er forventet å samle et internasjonalt publikum av kjøpere og fagfolk i jakten på de kreative ideene, som Bologna spiller på og er mest kjent for.

Design-uke
For fjerde år på rad blir Cersaie en del av Bologna Design Week, hvor bad og keramikk får en sentral plass også i sentrum av Bologna.
Elena Vai, kreativ direktør for Bologna Design Week, mener denne årlige begivenheten fremmer design og kultur på en bærekraftig måte. I byen blir det dermed fem dager med utstillinger, workshops, konkurranser, utstillinger og guidede turer i historiske bygninger, kunstgallerier, kirker, utstillingslokaler og andre steder.  På onsdag arrangeres «Designnatt» som fram til midnatt vil engasjere publikum gjennom en rekke innovative reiseruter og spesielle øyeblikk i den magiske og historiske byen.

Kontakt oss
VVS aktuelt vil også å år ha bred dekning av Cersaie, med daglige oppdateringer gjennom hele uka, både på våre nettsider og med video og bilder på Facebook-sidene til VVS aktuelt.

Er du norsk deltaker på Cersaie, kontakt gjerne frilansjournalist Odd Borgestrand, på SMS +47 90620028 eller epost odd@borgestrand.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår